ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού

Μεγάλη Δεσποτική γιορτή 6 Αυγούστου
Τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού, τιμά σήμερα, 6 Αυγούστου, με μεγαλοπρέπεια η Εκκλησία μας. Όπως αναφέρουν οι Ευαγγελιστές, ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός πήρε τρεις μαθητές Του, τον Πέτρο, τον Ιωάννη και τον Ιάκωβο και ανέβηκε στό όρος Θαβώρ για να προσευχηθεί.

Οι μαθητές Του, ήταν κουρασμένοι από τη δύσκολη ανάβαση στο Θαβώρ και παρόλο που κάθισαν να ξεκουραστούν, αποκοιμήθηκαν. Όταν ξύπνησαν, αντίκρισαν ένα υπέροχο θέαμα. Το πρόσωπο του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού άστραφτε σαν τον ήλιο, και τα ρούχα Του ήταν λευκά σαν το φως. Τον περιστοίχιζαν και συνομιλούσαν μαζί Του δυο άνδρες, ο Μωϋσής και ο Προφήτης Ηλίας.


Ξαφνικά φάνηκε ένα σύννεφο που τους σκέπασε και μέσα απ’ αυτό ακούστηκε μια φωνή που έλεγε: «Οὗτος ἐστὶν ὁ υἱός μου ὁ ἀγαπητός· αὐτοῦ ἀκούετε» (Λουκά, θ’ 28-36). Δηλαδή, Αυτός είναι ο Υιός μου ο αγαπητός, που τον έστειλα για να σωθεί ο κόσμος. Αυτόν να ακούτε. Πραγματικά έτσι είναι. Εκείνον πρέπει να ακούμε που θα μας οδηγήσει και θα κατευθύνει σωστά τον δρόμο μας.

Αν όλοι μας στη σύγχρονη σκληρή εποχή με τις δυσκολίες και τα προβλήματα που κρύβει, αναζητήσουμε την αληθινή σχέση με τον Θεό, αν παλεύουμε να διώξουμε από μέσα από τη ζωή μας το σκοτάδι που τη σκεπάζει, αν αναζητήσουμε να ξεκουράσει την πονεμένη ψυχή μας, αν επιθυμήσουμε να γλιτώσουμε από το άγχος που καθημερινά μας κατακλύζει, τότε θα μπορέσουμε να μεταμορφωθούμε και να απλώσουμε το χέρι στο Χριστό για να μας βοηθήσει να ανεβούμε μαζί Του στο Θαβώρ.

Δείτε ποιο κάτω σχετικό βίντεο από το κανάλι Θρησκεία και Πίστη στο Youtube.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

ΣΥΝΑΞΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΔΩΔΕΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ: ΤΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ

evosmos

Γιατί την Κυριακή των Βαΐων τρώμε ψάρι

evosmos

Ποια ήταν η Αγία Δόμνα που τιμάται σήμερα

evosmos

Leave a Comment