ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία κατέστρεψε τον «Γίγαντα των Ουρανών»: Φοβερό βίντεο από το διαλυμένο Antonov

Βίντεο που τραβήχτηκε στο αεροδρόμιο Χοστομέλ δείχνει το κατεστραμμένο από τη Ρωσία υπόστεγο του Antonov An-225 «Mriya» (ελληνιστί Όνειρο) και γύρω του να είναι συγκεντρωμένα στρατιωτικά οχήματα και στρατιώτες.

Ανάμεσα στα συντρίμμια του αεροδρομίου, το οποίο βρίσκεται κοντά στο Κίεβο, κείτεται κομματιασμένος ο «Βασιλιάς των Ουρανών», όπως αποκαλούσαν οι Ουκρανοί αυτόν τον τιτάνα των αιθέρων. Ο ρωσικός βομβαρδισμός διέλυσε το αεροσκάφος.


Εγκλωβίστηκε λόγω συντήρησης
Βίντεο από ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης της Ρωσίας επιβεβαιώνει το γεγονός, καθώς, όσο η δημοσιογράφος μεταδίδει τις εξελίξεις, πίσω της φαίνεται το αεροπλάνο κατεστραμμένο κάτω από ένα υπόστεγο του αεροδρομίου.

Το Antonov είχε προσγειωθεί κοντά στο Κίεβο στις 24 Φεβρουαρίου για εργασίες συντήρησης. Με δεδομένο ότι ένας κινητήρας είχε λυθεί για εργασίες, δεν μπόρεσε να πετάξει την ημέρα εκείνη, παρότι είχε σχετικές εντολές.


Το Antonov An-225 είναι ουκρανικής κατασκευής και στο εσωτερικό του χωρούσε 84 αυτοκίνητα, 16 κοντέινερ ή ένα αεροσκάφος Boeing 737! Διέθετε 6 κινητήρες και 16 ζεύγη τροχών.

Ήταν κατασκευασμένο από την Antonov το 1988, στη Σοβιετική Ένωση. Μάλιστα, τον Μάιο του 2020 είχε βρεθεί για τελευταία φορά στη χώρα μας, μεταφέροντας ιατρικές προμήθειες από την Κίνα.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

ΗΠΑ: Η απίστευτη στιγμή που το κύμα παρασέρνει ζευγάρι την ώρα που έβγαζε γαμήλιες φωτογραφίες – Δείτε βίντεο

evosmos

Τούρκος ΥΠΕΣ σε αξιωματικούς του τουρκικού Στρατού: «Θα κατακτήσουμε τον κόσμο – Δεν περιμένουν αυτό που έρχεται»

evosmos

Ιαπωνία: Πέθανε σε ηλικία 112 ετών ο γηραιότερος άνδρας στη χώρα

evosmos

Leave a Comment