ΚΟΣΜΟΣ

Η Bayer πληρώνει αποζημίωση 10 δισ. δολάρια για ζιζανιοκτόνο που συνδέεται με καρκίνο

Η Bayer συμφώνησε να πληρώσει περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια προσπάθεια να διευθετήσει δεκάδες χιλιάδες αγωγές για το ζιζανιοκτόνο Roundup
Η Bayer, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής σπόρων και φυτοφαρμάκων στον κόσμο, συμφώνησε να πληρώσει περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια προσπάθεια να διευθετήσει δεκάδες χιλιάδες αγωγές για το ζιζανιοκτόνο Roundup.

Σύμφωνα με τους New York Times, δικηγόροι της Bayer αποκάλυψαν σήμερα πως η εταιρεία θα καταβάλει περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια για αποζημίωση καταναλωτών που διαγνώστηκαν με καρκίνο και έχουν ήδη καταθέσει αγωγές, αλλά και για τυχόν μελλοντικές αγωγές.

Οι ενάγοντες ισχυρίζονταν πως η έκθεσή τους στο ζιζανιοκτόνο τους προκάλεσε συγκεκριμένους τύπους καρκίνου την ίδια ώρα που η Bayer επέμενε ότι το Roundup δεν είναι καρκινογόνο.

Ωστόσο οι ενάγοντες παρέπεμψαν σε μελέτες που συνδέουν την ουσία γλυφοσάτη με το λέμφωμα non-Hodgkin’s.

«Είναι σπάνιο να βλέπουμε έναν συναινετικό διακανονισμό με τόσα πολλά μηδενικά», δήλωσε η Nora Freeman Engstrom, καθηγήτρια στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ.

Το ζιζανιοκτόνο το παρήγαγε ο όμιλος αγροχημικών Monsanto που εξαγοράστηκε από την Bayer. Όταν έγινε η εξαγορά έναντι 63 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Ιούνιο του 2018, η μετοχή της Bayer είχε πέσει κατά 23%. ΠΗΓΗ

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Προβληματισμός στο ΓΕΕΘΑ: Ευάλωτοι στόχοι τα ελληνικά Gecko – Τουρκικά UAV κτυπούν συστήματα OSA-AK της Αρμενίας

evosmos

Ελληνοτουρκικά: Προσεκτικά βήματα από την κυβέρνηση μετά την τουρκική «αναδίπλωση»

evosmos

Ο άνθρωπος που σκότωσε τον Ο.Μπιν Λάντεν αποκαλύπτει ότι ένιωσε τεράστιες ενοχές αφού το έκανε μπροστά στον γιο του! (ΒΙΝΤΕΟ)

evosmos

Leave a Comment