ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλία: Μαζεύτηκε όλη η παραλία για να δει αυτό το παράξενο ψάρι – Δείτε τις εικόνες

Ένα σπάνιο ψάρι έπιασε ο Τζώρτζης Χύμας, βέρος Τρικαλινός με απόλυτα ορεινές καταβολές αλλά η διάθεση της Ειρήνης για το απέραντο γαλάζιο τον έκανε να ακολουθήσει και αυτό το καλοκαίρι την καλοκαιρινή διάθεση της συζύγου του. Μπορεί να μην έχει γίνει γνωστός ο τρόπος που πιάστηκε, όμως αυτό που μαθεύτηκε γρήγορα είναι ότι το συγκεκριμένο οφιοειδές ψάρι ζει σε ιδιαίτερα βαθιά νερά.

Πρόκειται για το ψάρι “σπάθα” ή “κορδέλα”. Σπάνιο βαθυπελαγικό είδος που ζει από τα 100 – 600 μέτρα. Τρέφεται με καλαμάρια και ψάρια των μεσόνερων. Κολυμπά με το κεφάλι ψηλά. Τα αυγά και οι προνύμφες βρίσκονται συχνά κοντά στην επιφάνεια.

Οι περισσότερες περιπτώσεις που πιάνονται αυτά τα ψάρια είναι επειδή αποπροσανατολίστηκαν ή παρασύρθηκαν από θαλάσσια ρεύματα και έφτασαν στην επιφάνεια καθώς είναι είδος που ζει σε μεγάλα βάθη.

Ένα αντίστοιχο ψάρι είχε ξεβραστεί στο λιμανάκι του Βούρκου στην Εύβοια όπου και ο Μπάμπης Μάντουκας το ανάρτησε στα social media.

Δείτε τις εικόνες του trikalaidees.gr…

Screenshot_492

Screenshot_493

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Μορφή χιονοστιβάδας οι καταγγελίες για «μαϊμού» εμβολιασμούς σε όλη τη χώρα – Νοσηλεύτριες με πλαστά πιστοποιητικά και στη Θεσσαλονίκη

evosmos

Πάτρα: Αυτή είναι η πανέμορφη φοιτήτρια που έσωσε από βέβαιο θάνατο έναν άνδρα – Τα πρώτα της λόγια

evosmos

Τραγωδία: Νεκρός βρέθηκε στο διαμέρισμά του ο γιος του πρώην υπουργού Εσωτερικών Α.Ντινόπουλου

evosmos

Leave a Comment