ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: 140 πρόστιμα σε χρήστες ηλεκτρικών πατινιών – Πολλοί δεν φορούσαν κράνος

Τις τελευταίες ημέρες, η Τροχαία Θεσσαλονίκης έχει εντείνει τους ελέγχους στους χρήστες ηλεκτρικών πατινιών, με στόχο την προώθηση της οδικής ασφάλειας. Από τις 14 έως τις 19 Σεπτεμβρίου, καταγράφηκαν συνολικά 140 παραβάσεις, εκ των οποίων οι 111 αφορούσαν τη μη χρήση κράνους.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι οι έλεγχοι αυτοί είναι μέρος ενός ειδικού σχεδίου που έχει σχεδιαστεί για να διασφαλίσει την ασφαλή χρήση εναλλακτικών μέσων μεταφοράς, με έμφαση στα ηλεκτρικά πατίνια. Οι στοχευμένοι αυτοί έλεγχοι αποσκοπούν στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και στην προστασία όλων των χρηστών του οδικού δικτύου.

Ειδικότερα, το χρονικό διάστημα από 14 έως 19 Σεπτεμβρίου 2024, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε κεντρικές οδούς της πόλης και βεβαιώθηκαν συνολικά 140 παραβάσεις, εκ των οποίων:

(111) για μη χρήση κράνους,
(14) για μη χρήση ανακλαστικού γιλέκου,
(12) για μεταφορά επιβατών και
(3) επειδή ο οδηγός δεν έφερε έγγραφο πιστοποίησης.
Παράλληλα, δόθηκαν κατευθύνσεις και οδηγίες για τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας στους χρήστες των ηλεκτρικών πατινιών, ενώ παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν προκειμένου να διασφαλιστεί υψηλό επίπεδο οδικής ασφάλειας.

Η σωστή χρήση κράνους είναι κρίσιμη για την ασφάλεια των χρηστών ηλεκτρικών πατινιών, ειδικά σε περίοδο που το σύστημα υγείας διανύει κρίση εφοδίων και προσωπικού. Η τροχαία καλεί όλους τους πολίτες να συμμορφωθούν με τους κανόνες κυκλοφορίας για την αποφυγή ατυχημάτων.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Με αμετάκλητο βούλευμα στο εδώλιο του ΜΟΔ τον Μάρτιο για βιασμό ο σκηνοθέτης του «Σασμού» Κώστας Κωστόπουλος!

evosmos

Μυστικές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία για παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων παραδέχθηκε ο Γ.Κουμουτσάκος

evosmos

Νέα τιμολόγια ρεύματος: Πόσα θα πληρώνει ένας καταναλωτής μετά τις νέες χρεώσεις – παραδείγματα

evosmos

Leave a Comment