ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Πέθανε σε ηλικία 112 ετών ο γηραιότερος άνδρας στη χώρα

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 112 ετών ο Γκισαμπουρό Σονόμπε, ο οποίος αναγνωριζόταν επισήμως ως ο γηραιότερος άνδρας στην Ιαπωνία, μετέδωσαν την Πέμπτη ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Γεννηθείς στις 6 Ιανουαρίου του 1911, ο Σονόμπε κέρδισε μια θέση στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες όταν απεβίωσε τον Νοέμβριο του 2022 ο γηραιότερος, μέχρι τότε, άνδρας στην Ιαπωνία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, ο Σονόμπε άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή, 31 Μαρτίου.

Σε σχετική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής της Τατεγιάμα, όπου διέμενε ο υπερήλικας, δεν αναφέρεται η ημερομηνία θανάτου ούτε και τα αίτια, κατόπιν παράκλησης της οικογένειας του εκλιπόντος.

Την Τετάρτη, (3/4), η επιτροπή των Ρεκόρ Γκίνες είχε ανακοινώσει τον θάνατο του γηραιότερου άνδρα στον κόσμο: Ο Χουάν Βισέντε Πέρες, από τη Βενεζουέλα, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 114 ετών.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Ρωσική πρεσβεία για δηλώσεις Κ.Μητσοτάκη κατά Β.Πούτιν: «Καταγράφηκαν πλήρως από τη Μόσχα…»

evosmos

Ο Ερντογάν προετοιμάζει το κλίμα για τον Έβρο: «Απάνθρωπα τα όσα έγιναν στα σύνορα με την Ελλάδα»!

evosmos

ΠΑΛΙΚΑΡΟΣ: Ένας 15χρονος μαθητής έσωσε πάνω από 100 ανθρώπους στο μακελειό της Μόσχας [ΒΙΝΤΕΟ]

evosmos

Leave a Comment