ΕΛΛΑΔΑ

ΚΑΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΓΕΡΜΕΝΟ – ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ – ΔΥΟ ΝΕΑ ΜΕΤΩΠΑ ΣΕ ΑΡΑΞΟ ΚΑΙ ΑΧΑΪΑ

Στις φλόγες παραδόθηκαν τα πρώτα σπίτια στη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα (5/7) στο Πόρτο Γερμενό και βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Δεν αποφεύχθηκαν τελικά οι υλικές ζημιές από τη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στο Πόρτο Γερμενό και βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την κατάσταση στο Πόρτο Γερμενό. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, επίγειες και εναέριες, επιχειρούν πλήρως και συντονισμένα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Μάνδρας, Παναγιώτης Κολοβέντζος.

«Η φωτιά είναι μέσα στη χαράδρα και καίει δασικές εκτάσεις», είπε και πρόσθεσε: «Οι δυνάμεις επιχειρούν πλήρως και σε όλο το μέτωπο, όμως οι συνεχείς εναλλαγές του αέρα δυσκολεύουν πολύ το έργο τους. Αν δεν είχε αυτή την δύναμη ο αέρας, θα την είχαμε θέσει υπό έλεγχο, όμως αλλάζει συνεχώς και κάποιες στιγμές δυναμώνει πολύ».

Λόγω της πυρκαγιάς στο Πόρτο Γερμενό διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων:

επί της επαρχιακής οδού Οινόης-Πόρτο Γερμενό από το ύψος της ταβέρνας Κρύο Πηγάδι, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πόρτο Γερμανό

επί της επαρχιακής οδού Αλεποχωρίου – Ψάθας – Βιλίων από το ύψος της οδού Πευκών, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ψάθα.

Δύο νέα μέτωπα φωτιάς

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (5/7), αυτή τη φορά στον Άραξο, στην περιοχή Καλαμάρι. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 22 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα και δυο ελικόπτερα. Στην περιοχή όπου έχει ξεσπάσει η πυρκαγιά δεν υπάρχουν σπίτια.

Φωτιά ξέσπασε και σε δασική έκταση, στην περιοχή Καλαμάκι, του δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 24 πυροσβέστες, με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και εννέα οχήματα, ενώ ένα ελικόπτερο πραγματοποιεί ρίψεις νερού.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

«Είμαι για μετάγγιση αλλά τα κρητικά, κρητικά και στην Αμερική» – “Τσακίζει” καρδιές η Ραφαέλα Πιτσικάλη με τον χορό της

evosmos

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΑΝΕΡΓΙΑ και ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ στη ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ!

evosmos

ΠΛΗΡΗΣ ΟΔΗΓΟΣ! Τουρκία: Βίντεο με οδηγίες για να περάσετε τον Εβρο – Τι να προσέξετε – Πού θα σας περιμένουν

evosmos

Leave a Comment