ΕΛΛΑΔΑ

Καλαμάτα: Πέθανε η Μαρία Αθανασοπούλου – Ήταν 10 ημερών όταν συγκλόνισε το πανελλήνιο το 1986

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή και ενώ ήταν τριών μηνών έγκυος στο δεύτερο παιδί της η Μαρία Αθανασοπούλου. Όταν ήταν βρέφος 10 ημερών, είχε ανασυρθεί ζωντανή μετά από 26 ώρες από τα ερείπια του σπιτιού της, μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Καλαμάτα το 1986.

Αν και κατάφερε να βγει ζωντανή, όλα αυτά τα χρόνια της ζωής της αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Από τα συντρίμμια δεν βγήκε εντελώς αλώβητη. Οι διασώστες την εντόπισαν με τις αισθήσεις της, ωστόσο έφερε μεγάλο τραύμα στον αυχένα από σίδερο.

«Ήμουν στην κούνια μου. Αυτό που με έσωσε ήταν το σίδερο από την κουνουπιέρα, το οποίο, όμως, μπήκε στον αυχένα μου. Με είχαν για νεκρή, οι γονείς μου το έμαθαν από τις ειδήσεις ότι είμαι ζωντανή», είχε δηλώσει στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” το 2023, λίγες εβδομάδες μετά τη γέννηση του πρώτου παιδιού της και με αφορμή τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία.

«Η Μαρία είχε αφόρητους πόνους, πάθαινε επιληψία», λέει ο πατέρας της
Όπως υποστήριξε ο πατέρας της Μαρίας, μπορεί να επιβίωσε μέσα στα ερείπια, όμως το γεγονός ότι έμεινε χωρίς οξυγόνο, νερό και φαγητό για τόσες ώρες, τις προκάλεσε πολλά προβλήματα υγείας.

«Έμεινε 26 ώρες στα συντρίμμια, είχε μια βαθιά ουλή στον αυχένα που της άφησε προβλήματα, δεν αναπτύχθηκε ποτέ σωστά», δήλωσε στην εκπομπή ο πατέρας της μετά τον θάνατό της και πρόσθεσε: «Οι γιατροί δεν κατάλαβαν ποτέ τι είχε. Eίχε συμπτώματα της σκλήρυνσης κατά πλάκας, όμως δεν έπασχε από τη νόσο. Έπαιρνε πολλά φάρμακα, είχε αφόρητους πόνους στο κεφάλι, αστάθεια και επιληψία».

Η 38χρονη Ελένη «έφυγε» στις 5 Απριλίου στο σπίτι της, όπου βρισκόταν με το παιδί της, ενώ ήταν έγκυος τριών μηνών. Υπέστη βαρύ επιληπτικό επεισόδιο με ακαμψία και δε συνήλθε ποτέ.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Αυξάνονται τα τέλη κυκλοφορίας στα μικρά αυτοκίνητα, τέλος το τσάμπα για τα υβριδικά

evosmos

ΣΟΚ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΒΙΑΣΕ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ ΤΗ 22ΧΡΟΝΗ ΑΝΙΨΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΝΤΡΕΨΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ

evosmos

Εξαφάνιση 22χρονης από τα Χανιά – Στις 12 Δεκεμβρίου χάθηκαν τα ίχνη της (ΦΩΤΟ)

evosmos

Leave a Comment