ΕΛΛΑΔΑ

«Καμία οικογένεια να μην περνάει αυτή την κόλαση»: Η 12χρονη Κατερίνα γύρισε νικήτρια από την Ιταλία μετά από μεταμόσχευση μυελού των οστών

Η συγκλονιστική μάχη της μικρής Κατερίνας, οι μήνες απομόνωσης σε δωμάτιο νοσοκομείου και το μήνυμα ελπίδας των γονιών της

Μια συγκλονιστική ιστορία δύναμης, πίστης και αγώνα συγκινεί ολόκληρη την Ελλάδα. Η 12χρονη Κατερίνα επέστρεψε στη χώρα μας μετά από μία εξαιρετικά δύσκολη μεταμόσχευση μυελού των οστών στην Ιταλία, έχοντας δώσει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής της.

Δότης ήταν ο ίδιος της ο πατέρας, με την οικογένεια να μιλά δημόσια για πρώτη φορά για την περιπέτεια που βίωσαν επί μήνες ανάμεσα σε νοσοκομεία της Ελλάδας και της Ιταλίας.

Ο πατέρας της μικρής, Ηλίας Γκρέκος, περιέγραψε τον εφιάλτη που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2024, όταν η Κατερίνα εισήχθη για πρώτη φορά σε νοσοκομείο στην Ελλάδα.

«Η ιστορία ξεκινάει τον Οκτώβριο του 2024… Από τότε μέχρι σήμερα μετράμε όλο αυτό το διάστημα νοσηλευόμενοι», ανέφερε συγκινημένος, περιγράφοντας έναν αδιάκοπο αγώνα γεμάτο αγωνία, νοσηλείες και αβεβαιότητα.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι τον Αύγουστο του 2025 ενημερώθηκε πως ήταν συμβατός δότης για την κόρη του, γεγονός που έδωσε στην οικογένεια μια τεράστια ελπίδα, καθώς η μεταμόσχευση αποτελούσε ουσιαστικά τη μοναδική λύση.

Η μητέρα της 12χρονης, Έβη Πετρίδου, μίλησε για τα πρώτα σημάδια που την ανησύχησαν: μελανιές, έντονη κόπωση και μειωμένη όρεξη.

«Το ένστικτό μου δεν ηρεμούσε», είπε χαρακτηριστικά.

Λίγο αργότερα, οι εξετάσεις αποκάλυψαν τη σκληρή αλήθεια: ο μυελός των οστών της μικρής δεν λειτουργούσε.

«Το παιδί είχε 18 αιματοκρίτη. Δεν ξέραμε πώς στεκότανε», ανέφερε, περιγράφοντας το σοκ των γιατρών και της οικογένειας.

Μήνες απομόνωσης χωρίς ούτε ένα ανοιχτό παράθυρο

Οι γονείς της Κατερίνας περιέγραψαν και τις ακραίες συνθήκες απομόνωσης που αναγκάστηκε να ζήσει το παιδί, προκειμένου να προστατευτεί από λοιμώξεις.

Για σχεδόν έναν χρόνο, η μικρή έμενε σε δωμάτιο νοσοκομείου χωρίς να μπορεί ούτε καν να ανοίξει παράθυρο ή να βγει στον διάδρομο.

«8-9 μήνες πίσω από ένα δωμάτιο χωρίς να ανοίγει ούτε παράθυρο», είπε ο πατέρας της.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, οι γονείς προσπαθούσαν καθημερινά να δημιουργήσουν έναν μικρό κόσμο χαράς για το παιδί τους.

«Κάναμε θεματικές ενότητες, παιχνίδια, βάζαμε μάσκες, δημιουργούσαμε έναν κόσμο μέσα στο δωμάτιο», περιέγραψε η μητέρα της.

Η αγωνία για την επιστροφή στο σχολείο

Η Κατερίνα ετοιμάζεται πλέον να επιστρέψει στην καθημερινότητά της, ωστόσο η αγωνία για την επόμενη ημέρα παραμένει μεγάλη.

Μετά από δύο χρόνια απουσίας από το σχολείο και τις αλλαγές που έφερε η θεραπεία στην εικόνα της, η μικρή φοβάται πώς θα την αντιμετωπίσουν οι συμμαθητές της.

«Με απασχολεί πολύ πώς θα την υποδεχτούμε στο σχολείο», είπε η μητέρα της, ζητώντας ουσιαστικά αγάπη, κατανόηση και στήριξη για το παιδί της.

Η οικογένεια δεν έκρυψε και τη βαθιά ευγνωμοσύνη της προς τους γιατρούς, τους φίλους, αλλά και τον κόσμο που στάθηκε στο πλευρό τους όλο αυτό το διάστημα.

Κλείνοντας, οι γονείς της 12χρονης έστειλαν ένα μήνυμα που συγκλονίζει:

«Προσευχόμαστε στον Θεό και στην Παναγία. Καμία οικογένεια να μην περνάει αυτή την κόλαση».

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Aνοίγουν πάλι μαγαζιά και εστίαση: Σταδιακά μέχρι τις 14/12 – Για να αποφύγουν εξέγερση

evosmos

Δεσμεύονται οι λογαριασμοί του “εθνικού μας μηνυτή” Παναγιώτη Δημητρά! Κακουργήματα και στις ΜΚΟ που διαχειρίζεται! ΠΟΡΙΣΜΑ – ΚΟΛΑΦΟΣ από την Αρχή για το Ξέπλυμα – Εμπλέκεται σε κακουργηματικές πράξεις (ΕΓΓΡΑΦΑ)

evosmos

Βασίλης Καρράς: Αγνώριστος ο τραγουδιστής μετά την περιπέτεια υγείας του – «Επιστρέφω στη ζωή»

evosmos

Leave a Comment