ΕΛΛΑΔΑ

Καρανίκας-Τσίπρας: Μαλλιά-κουβάρια στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις ένθεες ευχές του προέδρου του κόμματος

Απρόκλητη επίθεση με σκληρούς χαρακτηρισμούς στις ενστάσεις μελών του κόμματος από τον Νίκο Καρανίκα – «Λίγο ξύδι δεξιόθεν και “αριστερόθεν”» γράφει ο Παύλος Πολάκης
Δεν έχει τέλος η αυγουστιάτικη κακοδαιμονία για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι εσωτερικοί «εμφύλιοι» ξεσπούν πλέον με κάθε ευκαιρία τις τελευταίες ημέρες, εκβάλλοντας προς τα έξω το τεταμένο κλίμα στο κόμμα. Μετά την ανακοίνωση της τάσης των 53+ «Για τη Συμφωνία Ελλάδας- Αιγύπτου» που χώρισε στα δύο τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την οριοθέτηση της ΑΟΖ, τα πάνω κάτω στις εσωκομματικές ισορροπίες έφερε η ανάρτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου, την οποία μάλιστα συνόδευσε και με φωτογραφία εκκλησίας.

Αν και ο κ. Τσίπρας δεν έκρυψε ποτέ ότι είναι άθεος, όντας από μικρή ηλικία στις γραμμές της Αριστεράς, το χθεσινό μήνυμα του για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου παρέπεμπε ευθέως όχι μόνο σε βαθιά θρησκευόμενο άτομο, αλλά και σε κάποιον που επικαλείται τη Θεοτόκο «στις σκοτεινές ημέρες που περνάμε» και πάντως δύσκολα στον επικεφαλής κόμματος της ριζοσπαστικής Αριστεράς.
href=”https://www.facebook.com/tsiprasalexis/photos/a.10150189504248054/10158766252663054/?type=3&theater” data-width=”552″ data-show-captions=”False.ToString().ToLower()” data-show-text=”false” data-allowfullscreen=”true”>

Αναλυτικά, η δήλωση Τσίπρα:

«Ο λαός μας τιμά σήμερα την Παναγία. Την Aνύμφευτη Nύμφη, την Υπέρμαχο Στρατηγό, την Ελεούσα, τη Γιάτρισσα, τη Θαλασσινή, την Παρηγορήτρα. Τη Μάνα που προστατεύει τους αδύναμους και σκέπει τους αδικημένους. Που συγχωρεί και δεν τιμωρεί, και το όνομά της βρίσκεται στα χείλη όσων αισθάνονται ότι έχουν την ανάγκη της. Στις σκοτεινές μέρες που περνάμε, με την υγειονομική και την οικονομική κρίση, αλλά και με τις τουρκικές προκλήσεις σε βάρος της πατρίδας μας, χρειαζόμαστε όλες και όλοι το κουράγιο, την ελπίδα, το φως, που η πίστη καθενός, αλλά και ο σεβασμός στην πίστη καθενός, στις παραδόσεις και στη λαϊκή ψυχή, μπορούν να προσφέρουν. Χρόνια πολλά στις απανταχού Ελληνίδες, χρόνια πολλά στους απανταχού Έλληνες!»

Η απολύτως… ένθεη δήλωση του κ. Τσίπρα είχε ως αποτέλεσμα να σηκωθεί κύμα αντιδράσεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο από κορυφαία στελέχη, όσο και από μέλη της πιο προωθημένης νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, πολλοί εκ των οποίων έφτασαν αρχικά ακόμη και στο σημείο να αμφιβάλουν αρχικά για την πιστότητα της δήλωσης. Όταν κατέστη απολύτως σαφές ότι η δήλωση του κ. Τσίπρα συμπλέει με την ορθόδοξη θεολογία, τσουνάμι δηκτικών σχολίων κατέκλυσε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λόγω της ιλιγγιώδους πολιτικής… στροφής.

Η ένταση, μάλιστα, των εσωκομματικών αντιστάσεων υπήρξε τέτοια, που χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης φιλικά διακείμενοι στην Κουμουνδουρου αναπαρήγαγαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όλη την ημέρα χθες φωτογραφίες του Τζέρεμι Κόρμπιν και του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Αντριου Κουόμο να παρίστανται σε ναούς παρακολουθώντας τελετές ή να ασπάζονται ιερείς, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσουν στα στελέχη τους την κατακόρυφη βουτιά στην ορθόδοξη θρησκεία δεκαπενταυγουστιάτικα. Με μια ανάρτηση από γυναικείο μοναστήρι στο Τρίκερι (όπου είχαν φιλοξενηθεί 5.000 πολιτικές εξόριστες) ευχήθηκε για τη χθεσινή γιορτή και ο διευθυντής του γραφείου του κ. Τσίπρα, Μιχάλης Καλογήρου, με την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρεί συντεταγμένα να συγκεράσει την εκκλησία με την Αριστερά, κατευνάζοντας την ίδια ώρα τους νεολαίους και τους «αριστερόστροφους».

Η θρησκευτική… ευλάβεια της δήλωσης Τσίπρα, ωστόσο, άφησε άφωνους εκτός των συντρόφων του και πολιτικούς με αριστερές καταβολές από άλλους κομματικούς χώρους, οι οποίοι έσπευσαν να επισημάνουν, κοντά στα εκατοντάδες σχόλια των απλών πολιτών, την κορυφαία ιδεολογική αντίφαση.

«Πέρασε η γιορτή του Δεκαπενταύγουστου. Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα με αυτή την αφόρητη θρησκοληψία ειδικά για έναν ηγέτη κόμματος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς (!) επιβεβαιώνει πώς ο πολιτικός λόγος με ορίζοντα την εκλογική πελατεία φθείρει την σοβαρότητα και την αξιοπιστία. Κάνει την πολιτική μία φτηνή υπόθεση για τα ψηφαλάκια» τόνισε ο Θοδωρος Μαργαρίτης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής. «Δεν ασχοληθηκα γιατί το θεώρησα fake, μέχρι που το είδα στην Αυγή. Τι άλλο θα δούμε στο δρόμο προς το “Ριζοσπαστικό Κεντρο”!!» σχολίασε και ο πρώην βουλευτής, Νίκος Τσούκαλης, μη κρύβοντας την έκπληξή του.

Τα «θηλαστικά» του Καρανίκα

Στα μαζικά πυρά για την εναρμονισμένη με τα χριστιανικά ήθη δήλωση Τσίπρα επιχείρησε να «απαντήσει» ο Νίκος Καρανίκας, πρώην Σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αλέξη Τσίπρα, απευθυνόμενος κατά κύριο λόγο στα …φίλια πυρά. Παρά το γεγονός ότι ο κ. Καρανίκας στόχευε πρωτίστως τις ισχυρές ενστάσεις των συντρόφων του, δεν δίστασε να τους «στολίσει», κάνοντας λόγο για

«θηλαστικά τον αέρα του ελαφρόμυαλου μέλους» και παροτρύνοντας ανοιχτά τα δαιφωνούντα στελέχη «να φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Επικαλούμενος τον Άρη Βελουχιώτη, ο κ. Καρανίκας χαρακτηρίζει ως «αμόρφωτο και κομπλεξικό μηδενισμό» τις ενδότερες αντιδράσεις, αποκαλώντας «αστείες υπάρξεις» όσους διατύπωσαν τους προβληματισμούς τους για την όψιμη θρησκευτική ορθοδοξία της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Η ανάρτηση Καρανίκα:

«Ο αντικοινωνικός αθεϊσμός δεν σημαίνει Αριστερά ούτε και πολιτισμό. Αντιθέτως θυμίζει αμόρφωτο και κομπλεξικό μηδενισμό. Κάτι αστείες υπάρξεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ και της νεολαίας που ενοχλήθηκαν με τον Αλέξη Τσίπρα, που χαιρέτισε με σεβασμό την μεγάλη γιορτή του χριστιανισμού, ως πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενός κόμματος της αριστεράς με παράδοση και μνήμη, καλύτερα να παρατήσουν την αριστερά και να πιάσουν αριστερό στασίδι στην δημαγωγία και την απραξία των μικροαστών δημοσιοσχετιστών με τις συναισθηματικές σαλιάρες, στις ταβέρνες και τα bar.

Ο Άρης Βελουχιώτης όσο αποτελεί αριστερό και λαϊκό σύμβολο τόσο θα σας θυμίζω ότι δεν είμαστε μηδενιστές και άσχετοι με τις παραδόσεις του λαού. Δίχως να αναπαράγουμε τις μεταφυσικές ανησυχίες τους, σεβόμαστε τον πολιτισμό της διαφορετικότητας. Στεναχωριέμαι που στο όνομα της αριστεράς κάτι θηλαστικά του ΣΥΡΙΖΑ και της νεολαίας μιλάνε με ύφος μηδενιστών και γνώσεις κουραμπιέ του πρωτοετούς αμόρφωτου αριστεριστή, κατηγορούν τον Τσίπρα έχοντας όμως ως θηλαστικά τον αέρα του ελαφρόμυαλου μέλους, θα τις / τους έλεγα ότι είναι καλύτερα να φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ και να συνεχίσουν την πορεία τους σε γκρουπες των αριστεριστών ώστε να περνάνε όμορφα μεταξύ τους λέγοντας σαχλαμάρες ανιστόρητες».

Η μεστή σε «αφοριστικούς» χαρακτηρισμούς ανάρτηση Καρανίκα ξεσήκωσε δεύτερο κύμα αντιδράσεων, με τον τελευταίο να απευθύνεται με αναφορές επί προσωπικού απέναντι σε χρήστες που τόλμησαν να σχολιάσουν τα γραφόμενα του.

Ανάμεσα σε αυτούς και η Anna Zabel, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία σχολίασε πως «η ανάρτηση ήταν αστεία, όχι ο κόσμος που διαμαρτυρήθηκε. Καλά για την αστειότητα αυτής τη
ς ανάρτησης δεν το συζητώ» και απευθυνόμενη προς τον κ. Καρανίκα κατέληξε: «Εσύ γιατί είσαι στην Αριστερά; Για να κάνεις τον πολιτικό βαστάζο και τον πορτιέρη της παράταξης ρίχνοντας λεκτικά περιττώματα όπως αυτά στους συντρόφους σου;»

Και ο Πολάκης στη «μάχη» υπέρ Τσίπρα

Ανάρτηση για να υπερασπιστεί τον Αλέξη Τσίπρα έκανε και ο Παύλος Πολάκης, αναδημοσιεύοντας άλλη ανάρτηση που υπερασπίζεται τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, ο πρώην υφυπουργός Υγείας, έγραψε στη λεζάντα που συνόδευε τη φωτογραφία: «ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!!! Ίσως λίγο ξύδι και δεξιοθεν και «αριστερόθεν»…

ΥΓ η ανάρτηση του Αλεξη έφτασε τα 12.000 λαικ.Αυτο ενοχλεί και ξαμοληθήκαν τα τρολ του Μοσχατου και …..άλλοι….», αφήνοντας και αυτός με τη σειρά του σαφείς αιχμές για την κριτική που προήλθε από το εσωτερικό του κόμματος για την ανάρτηση Τσίπρα.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Ο άντρας μου κατέβηκε στην Ικαρία να μαζέψει ελιές πριν 5 χρόνια και ακόμη να γυρίσει. Τι να κάνω;

evosmos

Η επιστολή της μητέρας του 6χρονου Ράινερ μετά την αρπαγή του: «Με απείλησε με μαχαίρι μπροστά στο παιδί»

evosmos

Κλαίει όλη η Ελλάδα: Πέθανε ο Γιώργος Αναγνώστου μόλις 35 ετών

evosmos

Leave a Comment