ΕΛΛΑΔΑ

Κυβερνοεπίθεση δέχθηκε ο ΔΕΣΦΑ

Με ανακοίνωση επιβεβαίωσε ότι υπήρξε πιθανή διαρροή αριθμού αρχείων και δεδομένων

Με επίσημη ανακοίνωσή του ο ΔΕΣΦΑ γνωστοποίησε ότι δέχθηκε κυβερνοεπίθεση σε μέρος της υποδομής πληροφορικής του, με τους χάκερ να προσπαθούν να έχουν παράνομη πρόσβαση σε ηλεκτρονικά αρχεία.

Επίσης επιβεβαίωσε ότι υπήρξε επίπτωση στη διαθεσιμότητα ορισμένων συστημάτων και πιθανή διαρροή αριθμού αρχείων και δεδομένων.

«Καταφέραμε να διασφαλίσουμε και να συνεχίσουμε τη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΕΣΦΑ) με ασφαλή και αξιόπιστο τρόπο. Η διαχείριση του ΕΣΦΑ συνεχίζει να λειτουργεί ομαλά και ο ΔΕΣΦΑ συνεχίζει να προμηθεύει με φυσικό αέριο όλα τα σημεία εισόδου και εξόδου της χώρας με ασφάλεια και επάρκεια», αναφέρει ο φορέας σε σχετική ανακοίνωση.

«Διερευνούμε τα βαθύτερα αίτια της επίθεσης και έχουμε κινητοποιήσει ομάδες τεχνικών κι εξειδικευμένων εμπειρογνωμόνων για να μας βοηθήσουν σε αυτό το θέμα, καθώς και στην ανάκτηση των συστημάτων στην κανονική λειτουργία, το συντομότερο δυνατό. Για την προστασία των πελατών και των συνεργατών μας, απενεργοποιήσαμε προληπτικά τις περισσότερες από τις υπηρεσίες πληροφορικής μας. Επαναφέρουμε σταδιακά τα πληροφοριακά και λειτουργικά συστήματά μας», συνεχίζει και καταλήγει: «Ο ΔΕΣΦΑ παραμένει ακλόνητος στη θέση του να μη συνδιαλέγεται με κυβερνοεγκληματίες».

Τέλος στην ανακοίνωση τονίζεται ότι ήδη έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες αρχές και οργανισμοί, ενώ συνεχίζεται η στενή συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την Αρχή Προστασίας Δεδομένων, τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ., το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), καθώς και με το υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας και τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για την επίλυση του ζητήματος και την ελαχιστοποίηση τυχόν πιθανών επιπτώσεων.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Αυτοκίνητο: Η κακιά συνήθεια των Ελλήνων που τους κοστίζει πολύ χρήμα

evosmos

«Μα τον Θεό θέλω να τα ξυρίσω»: Συγκλονίζει η κόρη της Άντζελας Δημητρίου για το πρόβλημα υγείας μετά την εγκυμοσύνη

evosmos

Κώστας Φαλελάκης: “Αν ζούσε ο Μηνάς Χατζησάββας, θα παντρευόμασταν”

evosmos

Leave a Comment