ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΑΠΙΣΤΟΥ ΘΩΜΑ: Το ευαγγέλιο από τον Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, Αθανάσιο Μισσό

Κυριακή του Θωμά.

Ο Απόστολος Θωμάς απουσίαζε όταν ο Χριστός μετά την ανάστασή του επισκέφθηκε τους μαθητές του στο υπερώο όπου ήταν συνηγμενοι όταν πληροφορήθηκε τα σχετικά με την επίσκεψη του Χριστού ζήτησε να το δει και να ψηλαφίσει τις πληγές του Σταυρού στα χέρια και την πλευρά του.

O Χριστός όταν επισκέφθηκε και πάλι τους μαθητές του μετά από οκτώ ημέρες κάλεσε τον Απόστολο Θωμά να ψηλαφίσει τα σημάδια των πληγών στο σώμα του.

Tότε o Απόστολος Θωμάς τον ανεγνώρισε και τον ομολόγησε κύριο και Θεό του το αναγνώρισε από τις πληγές του Σταυρού οι οποίες αποτελούν σημάδι της αγάπης του Αλλά και της δυνάμεως του.

Tην ομολογία του Θωμά οι άγιοι πατέρες την ονομάζουν Σωτηρία και πραγματικά οδηγεί στη Σωτηρία όλους εκείνους που την απευθύνουν στον Χρήστο εκθέτοντας ταπεινά το έλεος του.

Στο γεγονός ότι Απόστολος Θωμάς αρχικά απουσίαζε κατά την εμφάνιση του Χριστού στους μαθητές του φαίνεται ότι ήταν οικονομία Θεού για να γίνει πιστευτό το θαύμα της Αναστάσεως και να διαλυθεί Κάθε είδους αμφιβολία .

Ο Απόστολος Θωμάς μετά την πεντηκοστή κήρυξε το Ευαγγέλιο στους πάθους τους Πέρσες τους μύθους και τους ινδούς και είχε μεγάλο τεράστιο μαρτυρικό τέλος.

Το απολυτίκιο του στο βίντεο που ακολουθεί

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

ΓΙΑΤΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ

evosmos

Μεγάλη Παναγιά: «Ζωντανεύει» και πάλι το ιστορικό κελί του Αγίου Όρους

evosmos

Στη Βέροια έζησε την πιο συγκινητική στιγμή της ζωής του ο Βασίλης Καρράς – Είχε λάβει το μετάλλιο της Παναγίας

evosmos

Leave a Comment