ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος: Μπάχαλο και τρύπες στους ελέγχους των οδοφραγμάτων – Ο Κιουρσάτ μπαινόβγαινε ανενόχλητος στις ελεύθερες περιοχές ενώ…. εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης εναντίον του

Ο Ακάν Κιουρσάτ, συνελήφθη, εκδόθηκε στην Κύπρο, η δίωξή του ανεστάλη και οι αρμόδιοι ακόμα ψάχνουν το λάθος.

«Έχουν δοθεί οδηγίες για να γίνει μία έρευνα από αξιωματικό της αστυνομίας για το περιστατικό οι εξετάσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί για να έχουμε αποτέλεσμα το πώς και αν μπαινοβγαινε και από ποια σημεία ενώ εκκρεμούσε ένταλμα», ανέφερε ο Χρίστος Ανδρέου.

Μετά την υπόθεση του Τουρκοκύπριου Δικηγόρου, ο οποίος κατηγορείτο για σφετερισμό και φέρεται να μπαινόβγαινε στις Ελεύθερες περιοχές, οι αρμόδιοι, βάσει ενημέρωσης από το Υπουργείο Εσωτερικών, τρέχουν να κλείσουν τις τρύπες στους ελέγχους στα οδοφράγματα.

«Χειροκίνητες οι καταχωρήσεις»

«’Η ενημέρωση για τα πρόσωπα, που είναι σε stop list γίνεται από την Αστυνομία και καταχωρείται χειροκίνητα στο σύστημα των οδοφραγμάτων. Μετά από το γεγονός, με τον Ακάν Κιουρσάτ, είμαστε σε επαφή με το υφυπουργείο καινοτομίας και την Αστυνομία, ώστε να γίνει αυτόματη ενημέρωση των συστημάτων», σημείωσε.

Των χειρισμών της Νομικής Υπηρεσίας στην υπόθεση Κιουρσάτ, υπεραμύνεται ο Γενικός Εισαγγελέας.

«Θεωρώ ότι ήταν απόλυτα σαφής και επεξηγηματική η δήλωση που κατατέθηκε στο Δικαστήριο και θα εισηγούμουν σε όλους όσους προβαίνουν σε κριτικές για τον τρόπο με τον οποίο έτυχε χειρισμού από την Νομική Υπηρεσία η υπόθεση, να διαβάσουν, τουλάχιστον, το τι λέχθηκε στο Δικαστήριο», δήλωσε ο Γιώργος Σαββίδης.

Η απόφαση για αναστολή της δίωξης δεν επηρεάζει μελλοντικούς χειρισμούς, διαβεβαιώνει ο Υπουργός Εξωτερικών.

Ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι, «αν δει κάποιος την ουσία της υπόθεσης μπορεί να εξαγάγει τα κατάλληλα συμπεράσματα κατά πόσον αυτή η εξέλιξη θα μπορούσε να ανατρέψει μια προσέγγιση που έχει διαμορφώσει η ΚΔ, σημειώνοντας πως η δική του απάντηση είναι πως δεν θα μπορούσε.».

Τόνισε επίσης ότι πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη στην Νομική Υπηρεσία για την προώθηση νομικών μέτρων για τους σφετερισμούς.

Στη λύση του Κυπριακού παρέπεμψε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

«H μοναδική οδός είναι η επίλυση του Κυπριακού σφετερισμό των ελληνοκυπριακών περιουσιών, τα τετελεσμένα που επιχειρούνται καθημερινά επί του εδάφους και στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας», τόνισε.

O Ακάν Κιουρσάτ κατηγορείτο για σφετερισμό ελληνοκυπριακής περιουσίας στην κατεχόμενη Κλεπίνη, πλην όμως ο μάρτυτας που τον ενέπλεκε στις αγοραπωλησίες, απεβίωσε με αποτέλεσμα ο Τουρκοκύπριος να απαλλαχθεί των κατηγοριών.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Σκορπιός: Το νησί του Ωνάση γίνεται συνεδριακό κέντρο με ενοίκιο €1 εκατ. την εβδομάδα!

evosmos

Guardian: Ο ελληνικός τουρισμός ανακάμπτει παρά την πανδημία και τον πόλεμο στην Ουκρανία

evosmos

Ξεκίνησε το φακέλωμα: Μητρώο με τους πολίτες που θα αρνηθούν να εμβολιαστούν για τον COVID-19 στην Ισπανία!

evosmos

Leave a Comment