ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: Υπεύθυνος σε εκκλησία ζήτησε 120 ευρώ από χήρα για μνημόσυνο

Χρόνια γινόμαστε αποδέκτες καταγγελιών σε ότι αφορά στα περιβόητα «φακελάκια» γιατρών αλλά και εφοριακών, λογιστών και άλλων… Με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώνουμε ότι τα φακελάκια ίσως και να εξαπλώθηκαν και στους κόλπους της εκκλησίας.

Αφορμή στάθηκε μία καταγγελία γυναίκας η οποία θέλησε να κάνει το μνημόσυνο του συζύγου της.

Για μια τελετή δέκα λεπτών

Ειδικότερα η καταγγελία αφορά στη Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου. Χήρα θέλησε να κάνει το μνημόσυνο του άνδρα της στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Καστρί Λουτρό επειδή για πολλά χρόνια εκείνος διέμενε στην περιοχή.

Όμως, σύμφωνα με την ιστοσελίδα onlarissa.gr και τα όσα κατήγγειλε η ίδια, όταν απευθύνθηκε στον υπεύθυνο του ναού, της ζήτησαν 120 ευρώ (!) για το μνημόσυνο και συγκεκριμένα 40 ευρώ για τον παπά, 40 ευρώ για τον ψάλτη και 40 ευρώ για την Εκκλησία.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην εφημερίδα «Ελευθερία», τίθενται τα εξής ερωτήματα:

«Αλήθεια, είναι σωστό να ζητούνται υποχρεωτικά 120 ευρώ για μια τελετή δέκα λεπτών; Είναι ή δεν είναι προαιρετικές οι εισφορές των πιστών για την τέλεση μυστηρίων στην Εκκλησία; Δηλαδή μια γυναίκα συνταξιούχος των 300 ευρώ στη συγκεκριμένη περιοχή δεν έχει ποτέ τύχη να κάνει μνημόσυνο στον άνδρα της; Αναμένονται απαντήσεις από τη Μητρόπολη».

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Nα γιατί την έκλεισαν!!! Στο νοίκι βγάζει η Μητρόπολη την πρώην Εκκλησιαστική Σχολή – Σουίτες έγινε και το παλιό Επισκοπείο που θα γινόταν Μουσείο (ΦΩΤΟ)

evosmos

ΑΑΔΕ: Βρήκαν κοκαΐνη αξίας 2,8 εκατ. ευρώ σε κοντέινερ με μπανάνες από το Εκουαδόρ – Βίντεο

evosmos

Σε διαθεσιμότητα πέντε αστυνομικοί που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις

evosmos

Leave a Comment