ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΣΜΟΣ

«Μαγικές» εικόνες από την πρώτη πανσέληνο του 2024 – Δείτε «το Φεγγάρι του Λύκου»

Το πρώτο ολόγιομο φεγγάρι της χρονιάς, η πανσέληνος του Ιανουαρίου 2024, στόλισε το βράδυ της Πέμπτης 25 Ιανουαρίου, τον νυχτερινό ουρανό και στο Ναύπλιο.

Το φεγγάρι έφτασε στο 100% της φωτεινότητάς του στις 19:54 το απόγευμα ώρα Ελλάδας. Η πανσέληνος φαίνεται πάντα μεγαλύτερη, πιο σκουρόχρωμη και εντυπωσιακή αμέσως μετά το ηλιοβασίλεμα και κατά τη διάρκεια της ανατολής του φεγγαριού.

Η συγκεκριμένη πανσέληνος είναι γνωστή και ως «Το Φεγγάρι του Λύκου», καθώς κατά τη διάρκεια του μήνα Ιανουαρίου, ακούγονται και πιο συχνά τα αλιχτίσματα των λύκων, σύμφωνα με τους ιθαγενείς της Αμερικής.

Μεταξύ των λόγων που οι λύκοι ουρλιάζουν είναι για να εντοπίσουν άλλα μέλη της αγέλης, η ενίσχυση των κοινωνικών δεσμών, το μαρκάρισμα της περιοχής τους και τον συντονισμό του κυνηγιού.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Μάρω Λεονάρδου: Ήταν σοκ όταν μου ανακοίνωσε στα 16 η κόρη μου πως ήταν έγκυος

evosmos

ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΝΔΡΑΣ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ – ΣΑΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ “ΑΡΙΣΤΩΝ”

evosmos

Τι πραγματικά συνέβη με τις δύο αμαξοστοιχίες στη Λάρισα – Έκαναν διπλή έλξη για να ενωθούν

evosmos

Leave a Comment