ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη φωτιά στην Ηλεία: Μαίνεται ανεξέλεγκτη – Καίγονται σπίτια στην Σκιλλουντία

Μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση εκδηλώθηκε στα Μακρίσια του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων στην Ηλεία, η οποία μαίνεται εκτός ελέγχου.


Η φωτιά έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και ήδη, μέσω της υπηρεσίας επικοινωνιών έκτακτης ανάγκης 112 του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στάλθηκε μήνυμα σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Κρέστενα, Φρίξα, Μακρίσια και Σκυλλουντία της Ηλείας ώστε να αποφεύγουν τις συγκεκριμένες περιοχές, λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

 

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος: “Εκκενώθηκε η παιδική κατασκήνωση στην περιοχή Φρίξα, ενώ έχει δοθεί εντολή για προληπτική εκκένωση των περιοχών Κρέστενα, Μακρίσια και Σκυλλουντία”, δήλωσε ο ίδιος στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με το patrisnews, τα παιδιά από την κατασκήνωση που εκκενώθηκε είναι απόλυτα ασφαλή, όπως δηλώνουν οι αρμόδιοι, ενώ έχουν μεταφερθεί στην πλατεία των Καλυβακίων. Οι γονείς τους θα τα παραλάβουν από εκεί, με φυσική παρουσία.

Η ανακοίνωση του Olympia Camp:

«Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των παρουσιών.

Όλα τα παιδιά και η δύναμη είναι ασφαλής. Έχει ξεκινήσει ήδη η παραλαβή παιδιών από τους γονείς που έχουν έρθει.

Σημείο συγκέντρωσης: Πλατεία Καλυβάκια

Ενδέχεται να μας επιτραπεί η επιστροφή στην κατασκήνωση. Αν αυτό δεν συμβεί είμαστε σε επικοινωνία με την περιφέρεια δυτικής Ελλάδος για φιλοξενία παιδιών και προσωπικού σε χώρο με φροντίδα της περιφέρειας.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΗΡΕΜΙΑ.

Υ.Γ. Οι αποσκευές των παιδιών σε κάθε περίπτωση θα παραμείνουν στην κατασκήνωση. Οι εγκαταστάσεις μας με τα μέχρι τώρα δεδομένα ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ».

Επίσης, σύμφωνα με τον Βασίλη Γιαννόπουλο, “το πύρινο μέτωπο απειλεί τα πρώτα σπίτια στις περιοχές, Κρέστενα και Σκυλλουντία”.

Φωτιά στην Ηλεία
Φωτιά στην Ηλεία  EUROKINISSI

Ακόμη, όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης, “το πύρινο μέτωπο κινείται προς τις περιοχές Γρύλλος, Βρύνα και Σμέρνα”.

Φωτιά στην Ηλεία
Φωτιά στην Ηλεία  EUROKINISSI

Οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στη φωτιά έχουν ενισχυθεί και πλέον στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 125 πυροσβέστες με επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 43 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Φωτιά στην Ηλεία
Φωτιά στην Ηλεία  EUROKINISSI

Σύμφωνα με το ilialive.gr, απειλούνται το διυλιστήριο και τα πρώτα σπίτια της περιοχής, ενώ η πυρκαγιά έχει ήδη μπει στα πρώτα σπίτια στην Σκιλλουντία.

Μεγάλη φωτιά στην Ηλεία: Μαίνεται ανεξέλεγκτη - Καίγονται σπίτια στην Σκιλλουντία
 ILIALIVE.GR

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα, με αποτέλεσμα να λάβει επικίνδυνες διαστάσεις.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ 24ΧΡΟΝΗΣ – ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ – “ΒΡΕΘΗΚΕ” Ο ΒΙΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΗΣ…

evosmos

Τραγωδία στα Γιάννενα: Πέθανε 20χρονη φοιτήτρια -Μπήκε στο νοσοκομείο με αμυγδαλίτιδα και έπαθε ανακοπή

evosmos

Ηράκλειο: Συνελήφθη ιερέας που έγραψε ότι θα πρέπει να πυροβολούνται αδέσποτα σκυλιά και φιλόζωοι

evosmos

Leave a Comment