ΕΛΛΑΔΑ

Μεταξουργείο: Αντιδράσεις για τη ρίψη χημικών – Σε πειθαρχικό έλεγχο η διμοιρία των ΜΑΤ

Διαταγή για πειθαρχικό έλεγχο σε ολόκληρη τη διμοιρία των ΜΑΤ που συμμετείχε στα επεισόδια έξω από τα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Μεταξουργείο, όπου αστυνομικοί έκαναν χρήση βίας και χημικών εναντίον εκπαιδευτικών, γονέων και μικρών παιδιών, έδωσε το αρχηγείο της ΕΛΑΣ.
Χωρίς εντολή η χρήση χημικών
Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, η διμοιρία των ΜΑΤ δεν είχε λάβει καμία εντολή από το Κέντρο Επιχειρήσεων για τη χρήση δακρυγόνων, ενώ η ενέργεια αυτή, που είχε ως αποτέλεσμα να μεταφερθούν παιδιά στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, οδήγησε στην εντολή για πειθαρχική διερεύνηση.

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας υποστηρίζει ότι έπρεπε να επιλεγούν διαφορετικοί τρόποι για την απώθηση των συγκεντρωμένων, ώστε να αποφευχθεί το περιστατικό που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και καταγγελίες από γονείς και εκπαιδευτικούς.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Κορινθία: Πολίτης βρήκε θαμμένο περίστροφο στην παραλία

evosmos

Δημήτρης Κόκοτας: «Στο τέλος της εβδομάδας θα γίνει μια προσπάθεια επαναφοράς του»

evosmos

«Mαμά πήγαν να με βιάσουν στο ασανσέρ» – Σοκάρει η μαρτυρία της 14χρονης στη μητέρα της

evosmos

Leave a Comment