LIFE STYLE ΕΛΛΑΔΑ

“ΜΙΑ ΜΥΤΙΑ ΑΠ΄ΟΞΥΓΟΝΟ ΝΑ ΓΟΥΣΤΑΡΩ!” – ΔΑΚΡΥΣΑΝ ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΟΝΤΑ ΤΗΣ ΚΑΨΟΥΡΑΣ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΨΕ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ! “ΑΝΤΙΟ ΒΑΣΙΛΗ! ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!” – ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ: “ΑΔΕΛΦΕ ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ…” – ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ 3000 ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ! (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Πλήθος κόσμου, με δάκρυα στα μάτια, λευκά λουλούδια στα χέρια και στίχους των τραγουδιών του στα χείλη, μετέβη- από τις πρωινές ώρες- στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, για να αποχαιρετήσει τον Βασίλη Καρρά.

Η απώλειά του βύθισε στο πένθος την οικογένειά του αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα. Η σορός του καλλιτέχνη έφτασε το πρωί της Δευτέρας (25/12) σε αίθουσα στο γραφείο τελετών απέναντι από τα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Σήμερα Τρίτη (26/12), τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα και έγινε η εξόδιος ακολουθία του.

Λίγο μετά τις 16:30 μουσικοί με μπουζούκια και όργανα, αποχαιρέτησαν τον μεγάλο τραγουδιστή με το «Νύχτα Ξελογιάστρα» και το «Δεν πάω πουθενά» αλλά και Ποντιακά ενώ και ο κόσμος που βρισκόταν στην εκκλησία, ακολούθησε τραγουδώντας τα κομμάτια του.

Ανάμεσα σε αυτούς ήταν αρκετοί εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού και πολιτικού κόσμου, μεταξύ των οποίων ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, ο δήμαρχος Βόλου και κουμπάρος του, Αχιλλέας Μπέος, ο Γιάννης Ζουγανέλης, η Λένα Ζευγαρά.

Οι δηλώσεις

Ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης είπε: «Σήμερα είναι δύσκολη μέρα για τη Θεσσαλονίκη, ευχόμαστε καλό παράδεισο. Του οφείλουμε αγάπη, σεβασμό και προπαντός πολλές από τις αξέχαστες στιγμές που μας χάρισε».

Το παρών έδωσε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του Βασίλη Καρρά, ενός πολύ μεγάλου λαϊκού καλλιτέχνη, ο οποίος μας κράτησε συντροφιά για δεκαετίες. Ένας απλός, καθημερινός άνθρωπος που ήθελε να προσφέρει στον συνάνθρωπο του. Τον αγάπησε όλη η Ελλάδα, εκατομμύρια Έλληνες. Είναι η ελάχιστη υποχρέωση σήμερα να τιμήσουμε σήμερα τη μνήμη του, το τι περάσαμε κοντά του, με τη μοναδική του φωνή», ανέφερε εξερχόμενος από τον Ιερό Ναό.

Ο καλλιτεχνικός Διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος Ευάγγελος Αραμπατζής και φίλος του Βασίλη Καρρά, που εκφώνησε τον επικήδειο λόγο, είπε πως η τελευταία του επιθυμία για μια μεγάλη συναυλία με 3.000 μουσικούς, θα γίνει πραγματικότητα τον Ιούλιο.

Η Άντζελα Δημητρίου ήταν πολύ συγκινημένη. Μεταξύ άλλων είπε «με τον Βασίλη ήμασταν σαν αδέλφια, είναι πολύ περίεργη μέρα».

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός ήταν από τους τραγουδιστές που έσπευσαν στον Ιερό Ναό προκειμένου να τιμήσουν τον μεγάλο τραγουδιστή.

Δείτε φωτογραφία:

Με την συγκίνηση ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του ο καλλιτέχνης άφησε ένα μπουκέτο με άσπρα λουλούδια στο φέρετρο του Βασίλη Καρρά και στη συνέχεια χαιρέτισε την οικογένειά του.

Δείτε βίντεο:

Ο νέος τραγουδιστής Πέτρος Ιακωβίδης είπε πως ο Βασίλης Καρράς βοηθούσε πολύ τους νέους καλλιτέχνες.

«Βοηθούσε πολύ τους νέους καλλιτέχνες, μέσα από συμβουλές, στα μαγαζιά».

Ποιοι έστειλαν στεφάνια

Επανεμφάνιση στην εξόδιο ακολουθία του Βασίλη Καρρά έκανε ο Νότης Σφακιανάκης. Ο γνωστός τραγουδιστής ο οποίος εδώ και περισσότερο από τρία χρόνια έχει εξαφανιστεί από την δημόσια ζωή, δεν έδωσε το παρών στην εκκλησία ωστόσο έστειλε στεφάνι.

«Αδελφέ θα τα ξαναπούμε» έγραφε η κορδέλα του στεφανιού. Ο Νότης Σφακιανάκης είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με τον εκλιπόντα και οι δύο τους διατηρούσαν πολύ καλές σχέσεις.

Στεφάνι έστειλε και η οικογένεια του Παντελή Παντελίδη.

Στεφάνια έστειλαν επίσης οι Στέλιος Ρόκκος, Καίτη Γαρμπή, Νατάσα Θεοδωρίδου.

Ήρθε από τη Γερμανία για το λαϊκό προσκύνημα στον Βασίλη Καρρά – «Πέθανε μαζί του ένα κομμάτι της νιότης μου»

Ακόμα και από το εξωτερικό κατέφθασαν στη Θεσσαλονίκη θαυμαστές του Βασίλη Καρρά προκειμένου να αποχαιρετήσουν τον σπουδαίο λαϊκό τραγουδιστή.

Ξεχωρίζει η περίπτωση του Αντρέα, περίπου 30 ετών, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γερμανία. Από την εφηβική ηλικία έως και σήμερα, τα τραγούδια του Βασίλη Καρρά τού κρατούσαν συντροφιά.

Μη μπορώντας να πιστέψει τον χαμό του άρχοντα της λαϊκής μουσικής, ο Αντρέας ταξίδεψε από τη Γερμανία μέχρι τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να πει το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Καρρά, στο λαϊκό προσκύνημα της σορού του, στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας.

Συγκινημένος για την απώλεια του αγαπημένου του τραγουδιστή, ο Αντρέας εξήγησε μιλώντας στο thestival.gr ότι στενοχωρήθηκε πολύ για τον χαμό του Βασίλη Καρρά, γιατί είναι «σαν να πέθανε μαζί του ένα κομμάτι της εφηβικής μου ηλικίας και της νιότης μου».

Τριήμερο αφιέρωμα στον Βασίλη Καρρά στη εστίαση της Θεσσαλονίκης
Στο μεταξύ τριήμερο αφιερωμένο στη μνήμη του Βασίλη Καρρά, με τα δικά του τραγούδια του μόνο να ακούγονται στα καταστήματά τους έως την Τετάρτη, προτείνει η Ένωση Εστιατόρων Ψητοπωλών Καφέ Μπαρ Θεσσαλονίκης στα μέλη της, σε ένδειξη πένθους για την απώλεια δημοφιλούς λαϊκού τραγουδιστή.

 

“Ως ελάχιστο φόρο τιμής στον ‘Αρχοντα, η εστίαση Θεσσαλονίκης αποφάσισε και ενημερώνει τα μέλη της, σε όσα καταστήματα είναι εφικτό Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη να παίζουμε ΜΟΝΟ Βασίλη Καρρά” αναφέρει η Ένωση στη σχετική λιτή ανακοίνωσή της και καταλήγει: “Καλό ταξίδι ‘Αρχοντα”.

“Ήταν αγαπητός, σπουδαίος καλλιτέχνης και άνθρωπος” δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης, Γιάννης Φιλοκώστας και προσθέτει: “Λάβαμε αυτήν την απόφαση ‘τιμής ένεκεν’. Δεν υποχρεώνουμε κανένα, προαιρετικό είναι, έχουμε χίλια πεντακόσια μέλη. Εμείς πάντως, θέλουμε να τον τιμήσουμε με αυτόν τον τρόπο, για την προσφορά του στο τραγούδι και για την ανθρωπιά του”.

Αχιλλέας Μπέος για Βασίλη Καρρά: «Δεν έφυγε, εδώ είναι – Όλη η Ελλάδα ακούει τα τραγούδια του»

Με συγκινητικά λόγια αναφέρθηκε στον φίλο και κουμπάρο του Βασίλη Καρρά, ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος.

Ο δήμαρχος Βόλου, έξω από τον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας έστειλε το μήνυμα πως ο Βασίλης Καρράς συνεχίζει να ζει μέσα από τα τραγούδια του.

«Δεν υπάρχουν λόγια, όλος αυτός ο κόσμος κλαίει και μέσα στην εκκλησία. Ο φίλος μου, ο κουμπάρος μου, ο συνεργάτης μου δεν έφυγε. Εδώ είναι, όλη η Ελλάδα ακούει τα τραγούδια του. Είναι ο άνθρωπος ο οποίος έβαλε τη νεολαία επί δεκαετίες στο λαϊκό τραγούδι. Θα τον θυμόμαστε για πάντα, θα είναι μέσα στην καρδιά μας. Ήταν ένας απλός λαϊκός άνθρωπος. Τον λατρεύει όλη η Ελλάδα, πόσο εμείς που ζήσαμε δίπλα του και κάναμε πολλά πράγματα», δήλωσε συγκεκριμένα ο Αχιλλέας Μπέος.

«Πιστεύω θα συνεχίσει να υπάρχει… τι λέει; ”Δεν πάω πουθενά, εδώ θα μείνω” και θα μείνει εδώ στη μνήμη όλων μας», κατέληξε.

 

Δείτε βίντεο από τον τελευταίο αποχαιρετισμό στον Βασίλη Καρρά:

 

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Άγιος Δημήτριος – Εξαφάνιση 6χρονου: Χειροπέδες σε δύο δασκάλες του νηπιαγωγείου

evosmos

Πρόστιμο 1.500 ευρώ για κάπνισμα εν κινήσει των οδηγών μέσα στο αυτοκίνητο – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

evosmos

ΜΑΘΗΤΗΣ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΜΕ ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΠΑΛ – ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΝΟΜΟΣ 4000 ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΕΥΑΝ, ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΕΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΦΤΥΝΑΝ-ΔΕΝ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΑΝ

evosmos

Leave a Comment