ΕΛΛΑΔΑ

ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ: ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΕΣΤΗΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ BEACH BAR ΣΤΟΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ

Η μοναδική έως τώρα γνωστή θέση των πρώιμων ιστορικών χρόνων στις Σποράδες, η Κεφάλα της Σκιάθου είναι ιδιαίτερης σπουδαιότητας. Τα έως τώρα ευρήματα υποδεικνύουν έναν κομβικό πρώιμο οχυρωμένο οικισμό του κεντρικού Αιγαίου, σε άμεση γειτνίαση και επαφή κυρίως με τη Θεσσαλία και την Εύβοια.

Τμήμα του χώρου που έχει χαρακτηριστεί αρχαιολογικός, κατέχει ιδιώτης , ο οποίος … τον νοίκιασε σε κάτοικο της περιοχής για να ανοίξει Beach Bar. Οταν πριν 15 περίπου ημέρες ξεκίνησαν οι εργασίες , έκανε παρέμβαση η Αρχαιολογία και ζήτησε να σταματήσουν οι εργασίες , αλλά ο ενοικιαστής δεν έκανε “πίσω”. Στάλθηκαν έγγραφα, παρενέβη η αστυνομία, αλλά οι εργασίες συνεχίστηκαν. Προχθές σε αυτοψία της αρχαιολογίας διαπιστώθηκε πως προκλήθηκε ζημιά σε αρχαίο πηγάδι και στη μήνυση που κατατέθηκε καταγγέλθηκε πως ο ενοικιαστής του χώρου έκανε προσπάθειες να το καλύψει. Ο ενοικιαστής οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο χθες με την κατηγορία της παράνομης επέμβασης σε αρχαιολογικό χώρο και λόγω απουσίας των μαρτύρων πήρε αναβολή για τις 14 του μήνα.


Αποψη της Κεφάλας Β.Α της Σκιάθου.

Οι ανασκαφές στην κεφάλα συνεχίζονται με γεωφυσικές έρευνες για να εντοπισθεί καλύτερα η περιοχή που καταλαμβάνει το αρχαίο νεκροταφείο ώστε να εκτιμηθεί αν θα προχωρήσουμε σε συστηματική ανασκαφή του στο μέλλον. Τα αποτελέσματα των διασκοπήσεων με τη μαγνητική μέθοδο υπήρξαν αρνητικά λόγω διαφόρων «θορύβων» και της παρουσίας της μεταλλικής περίφραξης του αεροδρομίου. Αντίθετα, οι διασκοπήσεις με γεωραντάρ οδηγήσαν σε ορισμένα ενδιαφέροντα συμπεράσματα, με πιθανή παρουσία συστάδων τάφων σε ορισμένες περιοχές. Με άδεια της FRAPORT Σκιάθου πραγματοποιήθηκε αυτοψία και εντός της περίφραξης του αεροδρομίου, στο ΒΑ πέρας του διαδρόμου, δίχως ωστόσο να προκύψουν ενδείξεις για την παρουσία αρχαιοτήτων ή επιφανειακών ευρημάτων.

Τοπογραφικό διάγραμμα της Θέσης Κεφάλα 

Ανασκαφή στην Κεφάλα 

gegonota.gr

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Το υψnλότερο ορθόδοξο ξωκκλήσι στον κόσμο βρίσκεται στα 2.803μ. υψόμετρο στην κορuφή του Ολύμπου

evosmos

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟΝ ΕΥΟΣΜΟ: 15χρονος έπεσε νεκρός από πυρά κυνηγετικού όπλου μέσα σε σπίτι φίλου του.

evosmos

Σάλος με τον ξενοδόχο που είχε κάμερες στα δωμάτια! Συγκλονισμένος πατέρας 4χρονου παιδιού: «Ήταν γυμνό πολλές ώρες μέσα στο δωμάτιο»

evosmos

Leave a Comment