ΕΛΛΑΔΑ

«Μουδιασμένο» το Λουτράκι από τον χαμό της 5χρονης – Τι είπε ο γιατρός του Κέντρου Υγείας για τις δραματικές στιγμές

Το αδικοχαμένο κοριτσάκι έπασχε από ενα σπάνιο σύνδρομο και είχε και κάποια άλλα προβλήματα υγείας, αναπνευστικό και τραχειοστομία
Ανείπωτη είναι η τραγωδία που εκτυλίχθηκε στο Λουτράκι, με ένα 5χρονο κοριτσάκι να ξεψυχάει στο νοσοκομείο λίγο αφότου έγινε η εισαγωγή της. Η τοπική κοινωνία αδυνατεί να πιστέψει αυτό που έχει συμβεί, ενώ η μητέρα της είναι σε κατάσταση σοκ.

Ήταν γύρω στις 11 χθες το βράδυ, όταν το Κέντρο Υγείας Λουτρακίου, δέχθηκε κλήση από τους γονείς του κοριτσιού, για επείγον περιστατικό. Πέντε λεπτά αργότερα, το ασθενοφόρο βρισκόταν στο σπίτι της οικογένειας, σε παρακείμενη οδό και οι διασώστες κατέβαλλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να το μεταφέρουν όσο το δυνατόν ταχύτερα στο Κέντρο Υγείας.

Μόλις έφτασε το κοριτσάκι στο Κέντρο Υγείας, ο κ. Κοντόπουλος, Γενικός Γιατρός, κατάλαβε ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και έδωσε εντολή να το μεταφέρουν εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Μάλιστα, ο ίδιος, συνόδευσε το κοριτσάκι μέχρι το Νοσοκομείο, ενώ στη διαδρομή, έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να βελτιώσει την κατάσταση της υγείας του.

Το παιδί έφτασε στο Κέντρο Υγείας βγάζοντας αφρούς
Όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία χάθηκε χρόνος μέχρι να φτάσει στα χέρια των γιατρών και το μοιραίο από κάποια στιγμή και μετά ήταν αναπόφευκτο. Ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης του παιδιού, είναι το γεγονός ότι όταν έφτασε στο Κέντρο Υγείας είχε οξυγόνο 73%, ενώ έβγαζε αφρούς από το στόμα και δυσκολευόταν να αναπνεύσει.

«Χθες κατά τις 23:00 το βράδυ μας παίρνουν τηλέφωνο οι γονείς του παιδιού για να μεταφέρουμε το παιδακι στο νοσοκομείο. Φεύγουν κατευθείαν οι διασώστες με το ασθενοφόρο που υπάρχει στο Κέντρο Υγείας να πάνε να το παραλάβουν. Σε τρία λεπτά ήταν εκεί. Όταν όμως έφτασαν, διαπίστωσαν ότι υπήρχε πρόβλημα και γι’ αυτό μετέφεραν την 5χρονη πρώτα στο Κέντρο Υγείας…Τότε βγαίνω εξω, μπαίνω μέσα στο ασθενοφόρο και βλέπω την κατάσταση του παιδιού που ήταν πολύ άσχημη, είχε δύσπνοια και χαμηλό κορεσμό, έφτασε εδώ με 77 κορεσμό, που είναι πάρα πολύ χαμηλός για ένα παιδάκι σε αυτή την ηλικία. Αμέσως, τους είπα οτι έπρεπε να φύγουμε για το νοσοκομείο και πήγα και εγώ μαζί. Δεν γινόταν να πάει μόνο του το παιδί στο νοσοκομείο, δεν υπήρχε περίπτωση να το αφήσω μόνο του» είπε ο γιατρός του Κέντρου Υγείας και συμπλήρωσε:

«Στην διαδρομή μέχρι να φτάσουν στο νοσοκομείο ο κορεσμός του παιδιού πήγε στο 93%. Φτάνοντας στην Κόρινθο την παραδίδω στους συναδέλφους και την ανέλαβαν εκείνοι, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε».

Δέκα λεπτά αργότερα, το παιδί έφτασε στο Νοσοκομείο μαζί με τον εφημερεύοντα ιατρό του Κέντρου Υγείας και ο κορεσμός του οξυγόνου του στο αίμα, ήταν 93%. Όμως, η κατάσταση της υγείας του, παρέμενε ιδιαίτερα κρίσιμη, κυρίως λόγω των πολλών υποκείμενων νοσημάτων που είχε. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Κορίνθου, επί μία ολόκληρη ώρα προσπαθούσε να σώσουν το παιδί, αλλά δυστυχώς, η προσπάθειά δεν είχε αποτέλεσμα. Αμέσως παραγγέλθηκε νεκροψία – νεκροτομή, που θα ρίξει «φως» στα ακριβή αίτια του θανάτου του μικρού παιδιού.

Όπως εξήγησε ο κ. Κοντόπουλος, το κοριτσάκι είχε ενα σπάνιο σύνδρομο και κάποια άλλα προβλήματα υγείας, είχε αναπνευστικό και τραχειοστομία. «Ίσως υπήρχε μια καθυστέρηση γιατί, σύμφωνα με την μητέρα του, είχαν καλέσει πρώτα το ΕΚΑΒ και υπήρχε μια καθυστέρηση 20 λεπτά και νομίζω ότι αυτός ο χρόνος ήταν πολύ σημαντικός» κατέληξε.

Τραγική φιγούρα, η μητέρα της 5χρονης που βρισκόταν συνεχώς δίπλα της, ενώ τη συνόδευσε και με το ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Λουτρακίου, στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, με την αγωνία της να έχει χτυπήσει κόκκινο. Τελικά το χειρότερο σενάριο επικράτησε….

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Μ.Ολυμπία: Η ανάρτηση της για τον παππού της, Κωνσταντίνο όταν έκανε καράτε – «Μου λείπεις περισσότερο από ποτέ»

evosmos

Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Η εντυπωσιακή απογείωση του Ραφάλ (Βίντεο)

evosmos

ΚΟΛΩΝΟΣ: ΝΕΟ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ 12ΧΡΟΝΗΣ: “Ο ΜΙΧΟΣ ΜΕ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΕ ΟΙΚΟ ΑΝΟΧΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΞΕΔΙΔΕ ΣΕ 5 ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΣΗ ΩΡΑ. ΜΟΙΡΑΖΕ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ”. ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ

evosmos

Leave a Comment