ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΣΜΟΣ

Νέα προκλητική δήλωση του βρετανικού υπουργείου Πολιτισμού για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα

Σε νέα δήλωση για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα προχώρησε το υπουργείο Πολιτισμού της Βρετανίας

Σε νέα δήλωση για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα προχώρησε η υπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας, Λούσι Φρέιζερ επισημαίνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση «οφείλει» να αναγνωρίσει ότι τα «Ελγίνεια» ανήκουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και μετά αυτά να δανειστούν στην χώρα μας».

Η Βρετανή υπουργός Πολιτισμού σε ερώτηση που δέχθηκε από την Επιτροπή Πολιτισμού, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Αθλητισμού χτες (Τετάρτη 22/5) δήλωσε:

«Οι διαχειριστές του Βρετανικού Μουσείου είναι υπεύθυνοι για τα αντικείμενα, αποκτήθηκαν νόμιμα και δεν έχουμε καμία πρόθεση να αλλάξουμε το νόμο σε σχέση με αυτά τα ζητήματα.

Τα αντικείμενα δανείζονται κατά καιρούς, αλλά αυτό είναι θεμελιώδες ότι αναγνωρίζεται η ιδιοκτησία μας

Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίσει η ελληνική κυβέρνηση ότι τα αντικείμενα αυτά ανήκουν και έχουν αποκτηθεί νόμιμα.», επεσήμανε η Λούσι Φρέιζερ.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Η τριπλή εκτέλεση στον Λόγγο Αιγίου και η πολύνεκρη συντριβή του CH-47D Chinook πριν 16 χρόνια – Πώς συνδέονται;

evosmos

Κλέλια Ρένεση για αποτέλεσμα εκλογών: «Μην κλαίτε τον πεθαμένο – Μην υποκρίνεστε ότι δεν το περιμένατε»

evosmos

Δείχνει πώς γίνεται το σωστό το ξεπαρκάρισμα! Δείτε το βίντεο!

evosmos

Leave a Comment