ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νίκος Ζυγάς: Απαράδεκτη η στάση σας κ. Ρούμελη

Άκομψη, χρησιμοποιώντας περισσή ευγένεια, θα χαρακτηρίσω την ενέργεια του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας κ. Ρούμελη, στη 27η/2-12-20 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να σταματήσει την τοποθέτησή μου στο πλαίσιο των Ανακοινώσεων Προτάσεων.
Συγκεκριμένα, ενώ μου είχε δοθεί ο λόγος, όπως ο κανονισμός ορίζει, και ανέπτυσσα την πρότασή μας για το θέμα της ιδιοκτησίας και της κυριότητας των πρώην κοιμητηρίων Κορδελιού (ΘΕΠΑΝ), θέμα που άπτεται της προστασίας και της διαφύλαξης της Δημοτικής περιουσίας, ασκώντας κριτική στη στάση της διοίκησης, αλλά και των προηγούμενων διοικήσεων, εντελώς απρόκλητα με διέκοπτε – με νουθεσίες τι θα πρέπει να λέω και τι όχι-πράγμα που δυστυχώς το κάνει επανειλημμένως όταν ασκείται κριτική στις διοικήσεις. Αποτέλεσμα ήταν να αποχωρήσω από τη συνεδρίαση ως ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη στάση του.
Θα πρέπει να κατανοήσει ο κ. Ρούμελης ότι είναι Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου με συγκεκριμένο ρόλο, όπως αυτός περιγράφεται στον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν είναι εκπρόσωπος τύπου της διοίκησης, κι αν θέλει να τοποθετηθεί του δίνεται το δικαίωμα να τοποθετηθεί. Δεν του δίνει το δικαίωμα να προσπαθεί να φιμώσει την αντιπολίτευση, ούτε βέβαια θα του το επιτρέψουμε. Θα πρέπει να μάθει ότι ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν μπορεί να επιλέγει πρακτικές που μόνο με την πάλαι ποτέ αναχρονιστική «καθέδρας» διδασκαλία μπορεί να προσομοιάζουν και έτσι να μπορεί να παρεμβαίνει, να νουθετεί, να αξιώνει ή και να προσπαθεί να επιβάλλει αποφάσεις σύμφωνες με τον δικό του υποκειμενισμό και αξιώσεις.
Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι θεσμικό όργανο της αυτοδιοίκησης όπου συζητιούνται θέματα μείζονος σημασίας για το Δήμο και παίρνονται αποφάσεις που αφορούν τη ζωή των δημοτών μας και το μέλλον της πόλης μας. Ο ρόλος της αντιπολίτευσης, των δημοτικών συμβούλων και των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης είναι, αφενός να ελέγχουν και να ασκούν κριτική στα πεπραγμένα της διοίκησης και, αφετέρου να κάνουν προτάσεις και να προτείνουν λύσεις για τα οξυμένα προβλήματα της πόλης μας. Ως εκ τούτου καλό είναι όταν τοποθετείται η αντιπολίτευση που αποτελεί κατοχυρωμένη δημοκρατική αναγκαιότητα, οποιαδήποτε ενέργεια του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου που καταλήγει να γίνεται τελικά λογοκρισία και φίμωση δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.
Φιλικά, προς το παρόν
Νίκος Ζυγάς

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

ΔΗΜΟΣ Κορδελιού – Ευόσμου: ΣΥΓΧΑΡΗΤHΡΙΑ ΔΗΜAΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜAΔΑ ΡΥΘΜΙΚHΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟY ΣΥΛΛOΓΟΥ ΑΣΤΕΡΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡIΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟY

evosmos

ΔΗΜΟΣ Κορδελιού – Ευόσμου: Καλή επιδημιολογική εικόνα έδειξαν τα rapid test του ΕΟΔΥ στο Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου

evosmos

ΔΗΜΟΣ Κορδελιού – Ευόσμου: Συνάντηση Δημάρχου με τους Προέδρους των Κοινοτήτων Κορδελιού Ευόσμου

evosmos

Leave a Comment