ΕΛΛΑΔΑ

«Ξαφνικός θάνατος» για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Πάροχοι ζητούν πίσω τις επιδοτήσεις ρεύματος!

Μείζον θέμα που μόνο ως «ηλεκτροσόκ» μπορεί να χαρακτηριστεί για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, φαίνεται να έχει προκύψει με τις ενισχύσεις που είχαν δοθεί ως επιδοτήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα από τους παρόχους.

Μετά το «φρένο» που έβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημιουργήθηκε ένα… αλαλούμ, με τους παρόχους να ζητούν τα χρήματα αυτά πίσω!

Όπως μετέφερε ο ΣΚΑΪ, ο οποίος έκανε λόγο και για διαρκώς αυξανόμενες καταγγελίες καταναλωτών για το συγκεκριμένο θέμα, το χρονικό της υπόθεσης έχει ως εξής:

Τον Απρίλιο του 2022, ο Κώστας Σκρέκας, τότε Υπουργός Ενέργειας, ανακοίνωνε επιδοτήσεις ηλεκτρικού ρεύματος που συμπεριελάμβαναν και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με παροχές ως 35kva, όπως για παράδειγμα μικρά εστιατόρια, περίπτερα, κομμωτήρια, φούρνους.

Αυτή η εξαγγελία αφορούσε 1,25 εκατ. επιχειρήσεις και θα ξεκινούσαν αναδρομικά από τον Ιανουάριο 2022, μέχρι και τον Δεκέμβριο 2022.

Λόγω της επείγουσας κατάστασης εξαιτίας της εγκληματικής και ληστρικής ρήτρας αναπροσαρμογής και των αντιδράσεων που αυτή είχε ξεσηκώσει, το ΥΠΕΝ δεν περίμενε την έγκριση της Κομισιόν για το μέτρο.

Στα τέλη του 2022 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε επιδοτήσεις δεκάμηνες και όχι δωδεκάμηνες (από τον Φεβρουάριο 2022 έως τον Νοέμβριο 2022) και όχι οριζόντιες, αλλά με συγκεκριμένα ανώτατα όρια κρατικών ενισχύσεων.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια «τρύπα» περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ στους παρόχους, όπως υποστηρίζουν παράγοντες της αγοράς. Και τι κάνουν γι’ αυτό; Ζητούν πίσω «τα σπασμένα»!

Να «πληρώσουν τη νύφη» δηλαδή οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κάτι που αν συμβεί, αναμένεται να οδηγήσει και όσες από αυτές κρατιούνται ακόμα «με νύχια και με δόντια», στις πύλες του Άδη…

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Αποκάλυψη: Τι κρύβουν οι γυναίκες του Βουτσά; Η άγνωστη περιουσία, η αλλαγή στάσης των κληρονόμων και οι βόμβες της Εύης Καραγιάννη…

evosmos

Σχολεία: Την Τρίτη οι οριστικές αποφάσεις για το άνοιγμα

evosmos

Στον τάφο του δολοφονημένου πατέρα του, Μπάμπη Λαζαρίδη, στην Καβάλα βρέθηκε ο γιος του Μπάμπης

evosmos

Leave a Comment