ΕΛΛΑΔΑ

ΞΕΦΤΙΛΑ! Ιδιωτική εταιρεία έκοψε το ρεύμα σε δυο άρρωστους ηλικιωμένους!

Για ανευθυνότητα και επικίνδυνες πρακτικές, που θα μπορούσαν να αποβούν μοιραίες, καταγγέλλει στη «δημοκρατική» ιδιωτική εταιρεία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος ο γιος ενός 82χρονου που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας καθώς μέσα στον καύσωνα και εντελώς απροειδοποίητα η εταιρεία προχώρησε σε διακοπή ρεύματος!

Ο ηλικιωμένος, ο οποίος πήρε εξιτήριο πριν από λίγες ημέρες από το Νοσοκομείο της Ρόδου και αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα υγείας, είναι απαραίτητο να έχει πρόσβαση ανά πάσα στιγμή σε συσκευή παροχής οξυγόνου η οποία είναι μόνιμα εγκατεστημένη στο σπίτι του.

Όπως εξηγεί στη «δ» ο γιος του 82χρονου (τα στοιχεία του είναι στη διάθεση της εφημερίδας) από τον Ιανουάριο οι μηνιαίοι λογαριασμοί ρεύματος αυξήθηκαν κατακόρυφα προφανώς και εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης. Ενδεικτικά για τον μήνα Ιανουάριο ο λογαριασμός ρεύματος ήταν στα 336, 06 ευρώ, τον μήνα Μάρτιο εκδόθηκαν δύο λογαριασμοί στις 2/3 ύψους 480,78 ευρώ και στις 31/3 508,99 ευρώ, στις 28 Ιουλίου 426, 94 ευρώ, στις 25 Μαΐου 543,14 ευρώ και στις 28 Ιουνίου 496,90 ευρώ.

Επειδή ο ηλικιωμένος και η σύζυγός του, που επίσης αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, δεν μπορούσαν να εξοφλήσουν όλο το ποσό μηνιαίων λογαριασμών, πλήρωναν κάθε μήνα έναντι λογαριασμού από 150 ευρώ ως και 300 ευρώ, όμως όπως φαίνεται αυτό δεν ήταν αρκετό για την εταιρεία η οποία από τον προηγούμενο μήνα ξεκίνησε οχλήσεις για την εξόφληση των λογαριασμών.

Ο γιος του ηλικιωμένου εξήγησε ότι αυτό επί του παρόντος δεν είναι εφικτό γι’ αυτό και κάθε μήνα καταβάλλεται ποσό έναντι του λογαριασμού, ωστόσο οι οχλήσεις για την εξόφληση συνεχίστηκαν πιεστικά μέχρι που την περασμένη Τετάρτη 27 Ιουλίου, έγινε απροειδοποίητα διακοπή στην παροχή ρεύματος της κατοικίας των ηλικιωμένων!

Να σημειωθεί ότι λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, ο ηλικιωμένος προκειμένου να μπορεί να αναπνέει σωστά χρησιμοποιεί συσκευή παροχής οξυγόνου λόγω σοβαρών και χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει, μεταξύ άλλων, και στους πνεύμονες.

Το αποτέλεσμα, μέχρι να διαπιστωθεί τι ακριβώς συμβαίνει, αφού δεν υπήρξε καμία προηγούμενη ενημέρωση για διακοπή ρεύματος παρά μόνο οχλήσεις για εξόφληση του οφειλόμενου ποσού, ήταν να μείνει ο ηλικιωμένος χωρίς την παροχή οξυγόνου. Όταν τα παιδιά του διαπίστωσαν πως το ρολόι παροχής ρεύματος είχε σφραγιστεί, επικοινώνησαν αμέσως με την ιδιωτική εταιρεία από εκπρόσωπο της οποίας ζήτησαν εξηγήσεις για την απροειδοποίητη διακοπή της παροχής ρεύματος και μάλιστα σε συνθήκες καύσωνα, σε ένα σπίτι όπου διαμένουν δύο ηλικιωμένοι άνθρωποι με προβλήματα υγείας, εκ των οποίων του ενός πολύ σοβαρά, που τον αναγκάζουν να παραμένει καθηλωμένος σε κρεβάτι και να είναι συνδεδεμένος με συσκευή οξυγόνου.

Οι εξηγήσεις που δόθηκαν από την εταιρεία, ήταν ανεπαρκείς, όπως δηλώνει ο γιος του ηλικιωμένου στην «δ» και το αποτέλεσμα ήταν να λάβει την απόφαση να ξεσφραγίσει το ρολόι για να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στο σπίτι και να μπορέσει ο ηλικιωμένος να συνδεθεί και πάλι με την συσκευή παροχής οξυγόνου.

24 ώρες μετά, κι αφού ενημερώθηκαν εκ νέου για τα σοβαρά προβλήματα υγείας του 82χρονου, η εταιρεία έδωσε εντολή για να συνεχιστεί η ηλεκτροδότηση νομίμως στην μονοκατοικία των ηλικιωμένων που βρίσκεται εντός της πόλεως Ρόδου.

Όπως λέει στη «δ» ο γιος του ηλικιωμένου η απερίσκεπτη αυτή ενέργεια θα μπορούσε να κοστίσει μέχρι και τη ζωή του ηλικιωμένου πατέρα του που εν μέσω τόσο υψηλών θερμοκρασιών έμεινε αφενός χωρίς οξυγόνο και αφετέρου χωρίς να μπορεί να λειτουργήσει είτε κλιματιστικό είτε ανεμιστήρας, που είναι απαραίτητες συσκευές για την κατάσταση της υγείας του.

Περαιτέρω αναφέρει, ότι εν μέσω ενεργειακής κρίσης θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη ενσυναίσθηση και από τις εταιρείες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σημειώνοντας ότι δεν υπήρξε μήνας από τον Ιανουάριο μέχρι και το Ιούνιο που εκδόθηκε ο τελευταίος λογαριασμός, που να μην καταβληθούν χρήματα έναντι εξόφλησης των λογαριασμών.

«Πήρα την απόφαση να επανασυνδέσω το ρεύμα μόνος μου, γνωρίζοντας ότι δεν είναι σύννομο αλλά δεν μπορούσα να αφήσω τον ανάπηρο πατέρα μου, που είναι καθηλωμένος στο κρεβάτι, να υποφέρει μέσα στη ζέστη χωρίς οξυγόνο και χωρίς να μπορεί να δροσιστεί εξαιτίας της αναλγησίας της εταιρείας παροχής ρεύματος. Η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε νομίμως 24 ώρες μετά, αλλά αν εγώ δεν συνέδεα το ρεύμα και η υγεία του πατέρα μου παρουσίαζε περαιτέρω επιδείνωση εξαιτίας της έλλειψης οξυγόνου, ποιος θα ήταν υπόλογος; Ειδικά από τη στιγμή που είχαμε ενημερώσει ότι δεν υπάρχει δυνατότητα άμεσης εξόφλησης των παραφουσκωμένων λογαριασμών, διότι με ένα μεγάλο μέρος της σύνταξής του καλύπτονται έξοδα για γιατρούς, φάρμακα και αναλώσιμα. Πήρε πρόσφατα εξιτήριο από το Νοσοκομείο και μέχρι να καταφέρουμε να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση της υγείας του, συνέβη αυτό το περιστατικό που θα μπορούσε να αποβεί μέχρι και μοιραίο», είπε στη «δ» ο γιος του ηλικιωμένου που καταλογίζει αναλγησία στην ιδιωτική επιχείρηση και σκέφτεται μέχρι να κινηθεί και νομικά: «Προέχει να σταθεροποιηθεί η υγεία του πατέρα μου. Όλα τα άλλα θα τα εξετάσω μετά χωρίς να αποκλείω να καταφύγω και στη δικαιοσύνη για την απροειδοποίητη διακοπή ρεύματος και όλη αυτή την αναστάτωση που προκλήθηκε στην οικογένεια μέχρι να αποκτήσει ξανά πρόσβαση σε οξυγόνο ο πατέρας μου».

dimokratiki.gr

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Μαρία Καρυστιανού στo AFP: Προσπαθώ να συμφιλιωθώ με τον θάνατο του παιδιού μου

evosmos

Περήφανος πατέρας ο Γιάννης Πλούταρχος: «Είναι στο χέρι των παιδιών μου το αν θα πετύχουν»

evosmos

Γιώργος Καραμίχος: Κάποια περιοδικά μου έχουν ευχηθεί να πεθάνω!

evosmos

Leave a Comment