ΕΛΛΑΔΑ ΥΓΕΙΑ

Οι «ειδικοί» αναλαμβάνουν την υγειονομική τύχη της χώρας – Κ.Μητσοτάκης: «Κάντε ότι θέλετε»

Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη μεταξύ του πρωθυπουργού και και του επικεφαλής της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, Σωτήρη Τσιόδρα με κεντρικό θέμα την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, «πέταξε το μπαλάκι» στους «ειδικούς» τονίζοντας πως εάν το κρίνουν απαραίτητο, τότε θα παρθούν, άμεσα, αυστηρότερα μέτρα.

Συμφωνήθηκε παράλληλα πως και τον Αύγουστο θα γίνονται τηλεδιασκέψεις 3 φορές την εβδομάδα με τον Σωτήρη Τσιόδρα, το Βασίλη Κικίλια, τον Νίκο Χαρδαλιά.

Διαπιστώθηκε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ότι μεν η αύξηση των κρουσμάτων δεν έχει οδηγήσει σε σημαντική επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών, αλλά τονίστηκε η ανάγκη επαγρύπνησης και αυστηρής εφαρμογής των μέτρων για την αποφυγή του συνωστισμού και για τη χρήση μάσκας.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τους χώρους διασκέδασης, όπου θα ενισχυθούν οι έλεγχοι.

«Αν κρίνετε ότι πρέπει να σημάνετε συναγερμό για τη λήψη κάποιου μέτρου, μην διστάσετε να το κάνετε έγκαιρα», τόνισε ο πρωθυπουργός στους επιστήμονες.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο επικεφαλής της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο Κίμων Δρακόπουλος, καθηγητής Επιστήμης των Δεδομένων.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Άρση μέτρων: Καταργείται το όριο των 6 ατόμων ανά τραπέζι σε καφέ και εστιατόρια

evosmos

Κρήτη: Μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών εντοπίστηκαν στον βυθό παραλίας της Ιεράπετρας

evosmos

Νίκος Δαδινόπουλος: Η τεράστια επιτυχία στο «Καλημέρα ζωή», η κρυφή αρρώστια του και το πρόωρο τέλος στα 68

evosmos

Leave a Comment