ΚΟΣΜΟΣ

Οι Ρώσοι απογείωσαν MiG-29 επάνω από την πρωτεύουσα της Αρμενίας Γερεβάν: «Εμείς είμαστε εδώ»

Ρωσικά MiG-29 πέταξαν πάνω από την πρωτεύουσα της Αρμενίας Γερεβάν σήμερα σε ένα μήνυμα της Μόσχας προς πάσα κατεύθυνση, ότι η Ρωσία έχει συμφέροντα και εγγυάται την ανεξαρτησία, όχι μόνο της Αρμενίας, αλλά και του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Τα μαχητικά της ρωσικής Αεροπορίας είναι άγνωστο από πού απογειώθηκαν, αλλά είναι γνωστό ότι η Ρωσία διατηρεί 18 MiG-29 της 426 Μοίρας σε βάση στην Αρμενία.


Την ίδια ώρα η Αρμενία ανακοίνωσε ότι «είναι έτοιμη να ζητήσει πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια από τη Ρωσία, όμως αυτή τη στιγμή δεν βλέπει κανέναν λόγο αν το κάνει».

Αυτό δήλωσε ο πρεσβευτής της Αρμενίας στη Μόσχα Βαρντάν Τογκανάν, σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Govorit Moskva.

Έτσι ή αλλιώς και οι δύο χώρες είναι μέλη του αμυντικού συμφώνου CSTO και υπάρχει άρθρο που προβλέπει στρατιωτική βοήθεια από την μία χώρα στην άλλη.
Συγκεκριμένα δήλωσε: «Το Ερεβάν και η Μόσχα, συνεχίζουν να ενισχύουν την αμυντική τους συνεργασία. Πιστεύουμε ότι εάν προκύψει ανάγκη, θα ζητήσουμε από τη Ρωσία πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια. Αυτή την στιγμή όμως δεν πιστεύουμε ότι χρειαζόμαστε στρατεύματα».

«Παρόλα αυτά πιστεύουμε ότι η Ρωσία έχει κύριο λόγο στον Καύκασο και έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει πολιτικές μεθόδους για να βάλει τέλος στην αιματοχυσία».

Παράλληλα τα τουρκικά UAV TB.2 Bayraktar συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς τεθωρακισμένων του Στρατού της Αρμενίας.

Όπως βάβαια σημειώνουν τα τουρκικά ΜΜΕ με πολύ επιμέλεια, τα τουρκικά UAV βρίσκονται υπο τον έλεγχο των ενόπλων δυνάμεων του… Αζερμπαϊτζάν.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Χουάν Κάρλος: Η ελληνικής καταγωγής βασίλισσα Σοφία αρνήθηκε να τον ακολουθήσει στην «εξορία»

evosmos

Μόσχα: 14χρονη πλήρωσε ανήλικους για να σκοτώσουν τη μάνα της – Ήταν μπροστά στον φόνο

evosmos

Η νύφη ήταν η χαμένη της κόρη: Οικογενειακό δράμα σε γάμο, η ανακάλυψη-σοκ της μάνας ενώ πάντρευε τον γιο της

evosmos

Leave a Comment