ΚΟΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑ

Ολλανδικό υπουργείο Υγείας: «Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι προσφέρει προστασία η μάσκα από τον κορωνοϊό»!

Το υπουργείο Υγείας της Ολλανδίας δεν προτείνει στους πολίτες της χώρας να φορούν μάσκες για να προστατευτούν από τον κορωνοϊό και υποστήριξε ότι τα επιστημονικά στοιχεία της αποτελεσματικότητάς της είναι ανάμεικτα, με αποτέλεσμα η χρήση της να καθίσταται μη υποχρεωτική.

Την απόφαση αυτή ανακοίνωσε η αρμόδια υπουργός Ιατρικής Περίθαλψης Ταμάρα βαν Αρκ μετά μια επανεξέταση από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας της χώρας (RIVM).

Η κυβέρνηση θα ζητήσει αντ΄αυτού περισσότερη προσήλωση στους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, έπειτα από μια αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα, αυτή την εβδομάδα, δήλωσε η Βαν Αρκ σε συνέντευξη Τύπου στη Χάγη.

Όπως αναφέρει άλλωστε το RIVM στην επίσημη ιστοσελίδα του για τις μάσκες:

«Από την 1η Ιουνίου η χρήση μη νοσοκομειακών μασκών απαιτείται όταν κινείστε με ΜΜΜ, καθώς είναι δύσκολο να τηρηθούν οι αποστάσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Παρ΄όλα αυτά πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν πολύ λίγα εργαστηριακά δεδομένα αναφορικά με το πόσο αποτελεσματική είναι η μάσκα προσώπου απέναντι στον κορωνοϊό».

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Ετοιμάζουν το κλείσιμο της χώρας – Σ.Πέτσας: «Πιθανό ένα γενικό lockdown παντού» &… παράταση μέτρων μέχρι τον Μάρτιο

evosmos

Η Βουλγαρία το είπε και το έκανε – «Μπλόκαρε» τις ενταξιακές των Σκοπίων: «Δεν αναγνωρίζουν τις βουλγαρικές ρίζες τους»

evosmos

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν άνοδο στα ποσοστά N.Τραμπ – Θα καλύψει την διαφορά από Τ.Μπάιντεν;

evosmos

Leave a Comment