ΕΛΛΑΔΑ

ΟΦΕIΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΣΥΜΠΑΘΗΣ – «12 ΧΡΟΝΩΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕ;» ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΙΧΟΥ

Την υπόθεση του Κολωνού, και τις δικαστικές εξελίξεις σχολίασε η Ντόρα Μπακογιάννη σε ανάρτησή της στο facebook, όπου αναφέρει ότι η ηλικία συναίνεσης στην Ελλάδα είναι τα 15 χρόνια. Όσο κι αν η κ. Μπακογιάννη δεν μας είναι συμπαθής, οφείλουμε να της πούμε ένα “μπράβο” για την ανάρτησή της.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«12 χρονών συναίνεσε;

Η Οδηγία 2011/93 για την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας ορίζει την ηλικία σεξουαλικής συναίνεσης ως «η ηλικία κάτω από την οποία, σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία, απαγορεύεται η συμμετοχή σε σεξουαλικές δραστηριότητες με παιδί».

Η Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης του 2007 για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική εκμετάλλευση και τη σεξουαλική κακοποίηση (Σύμβαση Λανζαρότε) ζητά από τα συμβαλλόμενα κράτη να ορίσουν ένα ελάχιστο όριο ηλικίας για τη σεξουαλική συναίνεση, κάτω από το οποίο απαγορεύεται η συμμετοχή σε σεξουαλικές δραστηριότητες με ένα παιδί. Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, η ηλικία συναίνεσης είναι γενικά τα 15 έτη».

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Τουρκία σε Ελλάδα: «Η Λήμνος ανήκει στα… Δωδεκάνησα – Αποσύρετε άμεσα τα στρατεύματά σας»

evosmos

Τραγωδία στα Τέμπη: Αυτός είναι ο 59χρονος σταθμάρχης που συνελήφθη – Είχε αναλάβει μόλις πριν από έναν μήνα (φωτο)

evosmos

Κορωνοϊός: Πάνω από 60 τα νέα κρούσματα – Ντόμινο θετικών τεστ από τις ίδιες εστίες

evosmos

Leave a Comment