ΕΛΛΑΔΑ

Ο αντιπτέραρχος ε.α. Ιατρίδης περιγράφει πώς διασώθηκε από συντριβή Phantom

Ο αντιπτέραρχος ε.α Κωνσταντίνος Ιατρίδης αναφερόμενος στη συντριβή του F4- E Phantom II στη θαλάσσια περιοχή της Ανδραβίδας, περιέγραψε πως στις 19 Ιουνίου 1984 ο ίδιος και ο συγκυβερνήτης του σώθηκαν από θαύμα όταν κατέπεσε το Phantom στο οποίο επέβαιναν. «Ενώ ήμουν μέσα στο κόκπιτ, άναψε ένα φωτάκι που σημαίνει “φωτιά”. Μετά άναψε και το αριστερό λαμπάκι που σημαίνει “φωτιά” στον άλλο κινητήρα και στη συνέχεια άναψε και το “overheat” που σημαίνει υπερθέρμανση. Εκεί είπα στον συγκυβερνήτη μου “τελικά είμαστε πολύ γκαντέμηδες”!», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Alpha.

«Θυμόμουν πως ένιωθα πολύ φοβισμένος και έλεγα “δεν μπορεί να πεθάνω, είναι πολύ άδικο”. Οταν εκτιναχθήκαμε και άνοιξε το αλεξίπτωτο, από τη μεγάλη φασαρία που επικρατούσε στο αεροσκάφος, ξαφνικά επικράτησε η απόλυτη ησυχία. Η χαρά ότι βγήκα από το φλεγόμενο αεροπλάνο έγινε στη συνέχεια αγωνία γιατί είδα την αφρισμένη θάλασσα να με περιμένει», συνέχισε ο αντιπτέραρχος ε.α.

Μάλιστα ο κ. Ιατρίδης για περίπου έξι ώρες πάλευε με τα κύματα προκειμένου να διασωθεί. «Κατάφερα και βρήκα τον τρόπο να λειτουργήσω τον ασύρματο και έδωσα αναφορά πως είχα σωθεί. Δεν υπήρχαν όμως τότε ελικόπτερα διάσωσης, τύπου Super Puma και έπρεπε να περιμένω να έρθει το καραβάκι από το Κατάκολο για να με μαζέψει. Κρύωνα μέσα στα παγωμένα νερά αλλά ήθελα να ζήσω και τελικά τα κατάφερα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Μύκονος: Συναγερμός για την εξαφάνιση 15χρονου

evosmos

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΡΑΣ: ΤΩΡΑ ΧΑΜΗΛΩΣΤΕ ΤΑ ΦΩΤΑ – Η ΣΚΛΗΡΗ ΑΛΛΑ ΛΑΜΠΕΡΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΜΥΘΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ – ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ, ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ “ΝΑΙ” ΣΤΟΥΣ ΠΥΞ ΛΑΞ ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ

evosmos

Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΑΡΤΙΝΟΥ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΑ… GAY ΒΑΦΤΙΣΙΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ – ΤΩΡΑ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

evosmos

Leave a Comment