ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ερντογάν υπέγραψε το πρωτόκολλο ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ – Ανοίγει ο δρόμος για την προμήθεια των Αμερικανικών F-16

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπέγραψε το πρωτόκολλο προσχώρησης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, μετά την επικύρωση του σχετικού νομοσχεδίου από την Εθνοσυνέλευση, το βράδυ της περασμένης Τρίτης.

Eπίσης δημοσιεύτηκε στη τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και τέθηκε σε ισχύ ο νόμος για την έγκριση της κύρωσης του πρωτοκόλλου προσχώρησης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Τώρα ανοίγει ο δρόμος για το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να στείλει την επίσημη επιστολή στο Κογκρέσο ζητώντας την πώληση μαχητικών F-16 στην Τουρκία.

Σε περίπτωση που δεν διατυπωθεί καμία αντίρρηση από το Κογκρέσο εντός 15 ημερών από την αποστολή της επιστολής, το αίτημα της Τουρκίας για αγορά και εκσυγχρονισμό 40+79 F-16 αντίστοιχα θα γίνει αποδεκτό.

Ο σουηδός πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον χαιρέτισε απόψε την υπογραφή του Ερντογάν. «Χαιρετίζουμε την έγκριση από την Τουρκία της επικύρωσης (του πρωτοκόλλου) για την προσχώρηση της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Με αυτήν επιτυγχάνεται ένα σημαντικό ορόσημο στην πορεία ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ», έγραψε ο Κρίστερσον σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter).

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Φλόριντα: 37χρονος απήγαγε έφηβη που γνώρισε στα social media – Τη νάρκωσε και τη βίασε

evosmos

Οι Τουρκοαζέροι προελαύνουν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Έφτασαν 10 χλμ. έξω από την πρωτεύουσα Στεπανακέρτ (βίντεο)

evosmos

ΔΝΤ: «Η απόφαση Β.Πούτιν για πληρωμή φ.α. με ρούβλια είναι καθοριστικό κτύπημα για το δολάριο»

evosmos

Leave a Comment