ΕΛΛΑΔΑ

Ο Ν.Δένδιας δεν αποκαλύπτει τι ειπώθηκε στην ελληνοτουρκική συνάντηση στο Βερολίνο: «Ρωτήστε τον Τσαβούσογλου!»

«Θα γίνει κανονικά το τζαμί στον Βοτανικό»
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας τοποθετήθηκε σήμερα σε τηλεοπτική εκπομπή σχετικά με την ανακοίνωση του Μελβούτ Τσαβούσογλου για την έναρξη διαπραγματεύσεων Αθήνας-Άγκυρας για μοίρασμα των ελληνικών κοιτασμάτων σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο, με μυστική συνάντηση στο Βερολίνο την Κυριακή στην οποία συμμετείχαν ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν, η διπλωματική σύμβουλος του Κ.Μητσοτάκη , Ελένη Σουρανή, και ο Γιαν Χέκερ, σύμβουλος Εξωτερικής Πολιτικής της Άνγκελα Μέρκελ.

Ο κ.Δένδιας προσπάθησε να υποβαθμίσει το ζήτημα, μην αποκαλύπτοντας τι πραγματικά συζητήθηκε λέγοντας και το αμίμητο πως η ερώτηση για τη συνάντηση θα έπρεπε να απευθυνθεί στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών(!), ενώ πρόσθεσε πως η Γερμανία έχει τη δυνατότητα να ζητάει εξηγήσεις από την Ελλάδα σχετικά με τα ελληνοτουρκικά!

Συγκεκριμένα ο κ.Δένδιας όταν ρωτήθηκε για τη συνάντηση δήλωσε επί του θέματος:

«Ο σωστός αποδέκτης της ερώτησης σας είναι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών. Είναι αυτονόητο, νομίζω υπήρξε σχετική ανακοίνωση ή ανακοίνωση των διπλωματικών πηγών (σσ. οι διπλωματικές πηγές δεν είναι ανακοίνωση) επ” αυτού.

Βεβαίως η γερμανική προεδρία έχει τη δυνατότητα να ζητά διευκρινήσεις από οποιοδήποτε κράτος μέλος και είναι ευκταίο να υπάρχουν επαφές υπηρεσιακών παραγόντων, μέχρι εκεί όμως, αν θέλει η Τουρκία να το παρουσιάσει σαν διάλογο για να μπορέσει να αποτινάξει από πάνω της την πιθανότητα των κυρώσεων(;) νομίζω ότι θα πρέπει να προσπαθήσει λίγο παραπάνω »

Μόνο που ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν και η στενή σύμβουλος του πρωθυπουργού Ελένη Σουρανή, δεν είναι απλοί «υπηρεσιακοί παράγοντες» αλλά υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη τα οποία δίνουν αναφορά και λαμβάνουν τις εντολές τους απευθείας από τους ηγέτες των δύο κρατών Ταγίπ Ερντογάν και Κυριάκο Μητσοτάκη

Και αφού επρόκειτο για μία απλή συνάντηση «υπηρεσιακών παραγόντων», γιατί η ελληνική κυβέρνηση το κράτησε κρυφό και ο ελληνικός λαός κατέληξε να την μάθει από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, στον οποίο μάλιστα ο κ.Δένδιας… παρέπεμψε!

Όσον αφορά την Αγία Σοφιά ο κ.Νίκος Δένδιας αποκάλυψε πως η απόφαση του Ερντογάν για μετατροπή της σε τζαμί δεν επηρεάζουν τις εργασίες για το τέμενος στο Βοτανικός

«Είναι απόφαση του πρωθυπουργού να προχωρήσει το τέμενος στον Βοτανικό, ετέθη από τον πρόεδρο Ερντογάν και ο πρωθυπουργός του είπε “δεν θα γίνει επειδή μου το ζητάς εσύ, θα το κάναμε για να έχουν οι μουσουλμάνοι κάπου να προσεύχονται”»

«Ο πρωθυπουργός δήλωσε πως θα το πραγματοποιήσει επειδή είναι απόφαση της ελληνικής πολιτείας όχι επειδή το ζητάει η Τουρκία», είπε ο Ν.Δένδιας.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Συγκλονίζει κτηνοτρόφος: «Τέτοια σκλαβιά, τέτοια πείνα και λεηλασία στον Έλληνα δεν έχει υπάρξει» (ΒΙΝΤΕΟ)

evosmos

Πασχάλης Τερζής: Αν κάποιοι κουράζονται από αυτή τη δουλειά, ας δοκιμάσουν και την οικοδομή

evosmos

Βασίλης Γκουρούσης: «Είδα τον Μάνο Παπαγιάννη χτυπημένο και η Σοφία Παυλίδου δεν ήρθε να τη δω ποτέ»

evosmos

Leave a Comment