ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο “ποιητής φανφάρας”, ο σπουδαίος ηθοποιός Γιώργος Μιχαλακόπουλος

Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Μιχαλακόπουλος. Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Πριν από λίγο πληροφορηθήκαμε το θλιβερό νέο. Την τραγική απώλεια για τον ελληνικό πολιτισμό, το θέατρό μας και την οικογένεια των καλλιτεχνών ; μαθαμε την αποχώρηση απο την ζωή του σπουδαίου ηθοποιού, ανθρώπου ,αγωνιστή, συνδικαλιστή, οικογενειάρχη, Γιώργου Μιχαλακόπουλου … Το στιγμα που αφήνει δεν θα ξεχαστει και τον ευγνωμονούμε για την παρακαταθηκη που μας αφήνει. Θερμά συλλυπητήρια στην αγαπημένη του σπουδαία Αθηνά και τα παιδιά του», έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας

Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος γεννήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 1938 στην Αθήνα και σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης. Στο θέατρο είχε εμφανιστεί σε παραστάσεις όπως Έγκλημα και Τιμωρία, Ο θάνατος του εμποράκου, Κάθε Πέμπτη κύριε Γκριν και Το τίμημα.

Στον κινηματογράφο έπαιξε σε ταινίες όπως Ξύπνα Βασίλη, Η ωραία του κουρέα, Ένας ιππότης για τη Βασούλα και Το βλέμμα του Οδυσσέα. Στην τηλεόραση πρωταγωνίστησε τη δεκαετία του ’70 στην τηλεοπτική σειρά Εκείνος κι εκείνος.

Έχει κερδίσει το Α’ Βραβείο Ανδρικού ρόλου Καρόλου Κουν και το βραβείο «Αιμίλιος Βεάκης». Επίσης, είχε διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων (1974-1986) και αντιπρόεδρος του ΚΕΘΕΑ.

Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος είχε καταφέρει να κρατήσει την προσωπική του ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Έτσι λίγοι γνώριζαν ότι εκτός από σπουδαίος θεατράνθρωπος ήταν και ευτυχισμένος οικογενειάρχης.

Ήταν παντρεμένος και έχει δύο κόρες, την Ιωάννα, που είναι σκηνοθέτιδα, και την Ελένη, που είναι ζωγράφος.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Ορκίστηκε στην Αλεξανδρούπολη ο γιος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη – Δείτε φωτογραφίες

evosmos

ΕΥΟΣΜΟΣ: Γυναίκα παρασύρθηκε από ΙΧ. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

evosmos

Κέρδισε το Χρυσό μέσα στην Τουρκία: Η 9χρονη Μαριάντα Λάμπου Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο σκάκι

evosmos

Leave a Comment