ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο Χρήστος Παπαδόπουλος της Εταιρείας Δολοφόνων – Σκότωνε ηλικιωμένους για τις περιουσίες τους

Ήταν ο εγκέφαλος της Εταιρείας Δολοφόνων – Κατέληξε σε ηλικία 82 ετών – Είχε αποφυλακιστεί το 2009
Κατέληξε σε ηλικία 82 ετών ο εγκέφαλος της Εταιρείας Δολοφόνων, Χρήστος Παπαδόπουλος, της συμμορίας που επί έξι χρόνια από το 1981 έως το 1987, δολοφονούσε ηλικιωμένους για να κληρονομήσει την περιουσία τους. Την τελευταία του πνοή άφησε στο νοσοκομεία Αγία Όλγα, μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία, ενώ σημειώνεται ότι είχε αποφυλακιστεί το 2009.

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος ήταν το ιδανικό πρόσωπο για να αναλάβει τα ηνία αυτής της συμμορίας. Ήταν πολίτης υπεράνω υποψίας, δικηγόρος, πρώην δήμαρχος της Νέας Χαλκηδόνας, οικογενειάρχης (η γυναίκα καταδικάστηκε επισης για συμμετοχής στην υπόθεση και εν τέλει χώρισαν) και πατέρας τριών παιδιών.

Η ιστορία θα τον καταγράψει ως έναν εξαιρετικά ευφυή άνθρωπο που έστρεψε όλη την πνευματική του ενέργεια σε αποτρόπαια εγκλήματα. Η δράση της «Εταιρίας» αφορούσε σε μια χρονική περίοδο από το 1981 έως το 1987. Τη Μεγάλη Εβδομάδα εκείνης της χρονιάς μονοπώλησε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και τα δελτία ειδήσεων σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις.

Όταν αποκαλύφθηκε εμπλοκή του σε οκτώ δολοφονίες ηλικιωμένων σε 8 φορές εις θάνατον (δεν εκτελέστηκε ποτέ βέβαια) και 25 χρόνια κάθειρξη ήταν 51 ετών.

Σε ηλικία 73 ετών το 2009 αποφυλακίστηκε και άνοιξε γραφείο και ασχολείτο με τελωνειακές και φορορολογικές υποθέσεις. Όμως το 2011 κατηγορήθηκε πάλι για την αρπαγή μιας γυναίκας επιστρέφοντας για ένα μικρό διάστημα στις φυλακές.

Ειχε γεννηθέι στα Φιλιατά Πλάτανου Θεσπρωτίας και όταν βγήκε από τισ φυλακές ζούσε στο Μενίδι. «Εύχομαι να συγχωρέσει ο Θεός τα όποια αμαρτήματά του», ήταν το σχόλιο του συνηγόρου του σε αυτή την μακρά διαδρομή εγκληματικής δράσης, Περικλή Σταυριανάκη.

dolofonosneo5
Ποια ήταν η Εταιρία Δολοφόνων

Η σύλληψη των μελών της συμμορίας έφερε τους Έλληνες πολίτες αντιμέτωπους με μια «αγέλη λύκων», που πεινούσαν όχι για αίμα αλλά για χρήμα.

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος κερδίζει επάξια τον τίτλο του αρχηγού, αφού αποδεικνύεται ο εγκέφαλος πίσω από τις δολοφονίες οχτώ ανθρώπων.

Ο τελευταίος είναι ο εφοπλιστής Χαράλαμπος Τυπάλδος που «πεθαίνει» σε ηλικία 84 ετών, αφήνοντας πίσω του μια διαθήκη που προκαλεί ερωτηματικά στη σύζυγο και την κόρη του.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, στη διαθήκη του Τυπάλδου εμφανίζονται 156 κληρονόμοι ανάμεσα τους και ο Νίκος Πέππας, τον οποίο ο Τυπάλδος γνώριζε ελάχιστα.

Οι κληρονόμοι του αναθέτουν στον ιδιωτικό ερευνητή Κώστα Σπύρου να ερευνήσει την υπόθεση και τα άγνωστα πρόσωπα της διαθήκης.

Οι πολύμηνες έρευνες του συνέβαλλαν τα μέγιστα στην αποκάλυψη της διαβόητης αγέλης και των εγκληματικών πεπραγμένων τους.

Οι συλλήψεις των μελών το Πάσχα του 1987 είναι η αρχή των αποκαλύψεων που σοκάρουν την ελληνική κοινή γνώμη, καθώς μέρα με την ημέρα βγαίνουν στο φως νέα στοιχεία.

Ο Χαράλαμπος Τυπάλδος ήταν το τελευταίο θύμα τους.

dolofonosneo2

Η 65χρονη Λάουρα Πάντου ήταν το πρώτο. Βρέθηκε νεκρή μέσα σε ένα αλσύλλιο στο Κολωνάκι, όπου κατοικούσε μόνιμα αλλά ο θάνατος της αποδόθηκε σε τροχαίο ατύχημα.

Ακολούθησε η Έλλη Βεριοπούλου, θεία της Πάντου, η οποία στη διαθήκη της άφηνε κληρονόμους 46 γυναίκες, ανάμεσα τους και τις δύο κόρες του Χρήστου Παπαδόπουλου.

Μάλιστα, υπήρχε και ένας όρος στην διαθήκη που έλεγε ότι σε περίπτωση θανάτου της ανιψιάς της Λάουρας Πάντου, οι κόρες του Παπαδόπουλου θα είχαν την κυριότητα της περιουσίας της.

Το απίστευτο είναι ότι οι δυο μάρτυρες στην διαθήκη Βεριοπούλου, εμφανίστηκαν ξανά ως μάρτυρες στην σύνταξη της διαθήκης του Τυπάλδου!

Μετά την Βεριοπούλου ήρθε η σειρά της Φραγκουλάκη, στην οποία ο αρχηγός «πλάσαρε» τον Βασίλη Πλατανιώτη ως υποψήφιο γαμπρό, ξέροντας ότι ήταν τρεις φορές χήρα.

Το τέλος της ήρθε με το χτύπημα μιας πέτρας στο κεφάλι της από το χέρι της ίδιας της ανηψιάς της, η οποία βιαζόταν να την κληρονομήσει.

Τον κατάλογο συμπλήρωσαν η Ευθυμία Πρωτονοτάριου, ο Άγγελος Καλαφάτης, ο Σταμάτης Μπρουζάκης και μια 75χρονη ξαδέρφη της Βεριοπούλου.

Η δίκη, οι ποινές και η αυτοχειρία

Στην δίκη που ακολούθησε ο λύκος-αρχηγός της αγέλης Χρήστος Παπαδόπουλος ήταν λαλίστατος στους δημοσιογράφους και ενίοτε χαμογελαστός!

Φράσεις όπως «η ανθρώπινη ζωή δεν είναι ταμπού» και «αν υπήρχαν εκατό εταιρείες δολοφόνων, η ζωή μας θα ήταν καλύτερη» σοκάρουν δημοσιογράφους και δικαστές.

Δικηγόρος, πρώην Δήμαρχος Νέας Χαλκηδόνας και γενικά ένας άνθρωπος που δεν κινούσε υποψίες, ο Παπαδόπουλος έστησε αριστοτεχνικά μαζί με τους υπόλοιπους έναν ιστό αράχνης γύρω από τα θύματά του.

Μέχρι την περίπτωση του Χαράλαμπου Τυπάλδου η συμμορία δεν είχε κινήσει υποψίες, ο εφοπλιστής όμως ήταν η αρχή του τέλους τους, αφού δεν κράτησαν τα προσχήματα.

Ήταν με διαφορά ο πιο πλούσιος από τα μέχρι τότε θύματα τους και η απληστία του Παπαδόπουλου αλλά και των άλλων απέβη μοιραία, με την διαθήκη που «έφτιαξαν».

Οι συγγενείς του δεν λυπήθηκαν τα χρήματα και ο ιδιωτικός ερευνητής Κώστας Σπύρου κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες να συγκεντρώσει αδιάσειστα στοιχεία για την δράση τους.

Οι λεπτομέρειες που έγιναν γνωστές κατά την διάρκεια της δίκης τους άφησαν την ελληνική κοινωνία με το στόμα ανοιχτό, όπως συνέβη κατά τη διάρκεια της απολογίας του Παπαδόπουλου.

«Ήμουν εγκέφαλος-ανεγκέφαλος. Τότε είχαν πάρει τα μυαλά μας αέρα, αλλά με το πέρασμα του χρόνου κατάλαβα ότι δεν έπρεπε να τα κάνουμε όλα αυτά. Φτάσαμε σε ακραίες καταστάσεις. Όμως, όσο και αν σας φαίνεται παράξενο, η δράση μας είχε ιδεολογικό υπόβαθρο. Από μικρό παιδί είχα αριστερή συνείδηση. Σε καμία διαθήκη δεν υπήρχαν λιγότεροι από πενήντα κληρονόμοι, συνήθως ήταν από 70-100, ενώ στην υπόθεση του Τυπάλδου παρακαλώ, ήταν 156. Δηλαδή, εγώ δεν τα έκανα όλα αυτά για τον εαυτό μου, αλλά για να βγάλω τον φτωχό από την πείνα του. Τότε πίστευα ότι έχει μεγαλύτερη αξία να φάνε ψωμί 150 άνθρωποι, από τη ζωή ενός 85χρονου ή 90χρονου».

Ο πέλεκυς της δικαιοσύνης έπεσε βαρύς πάνω σε όλους, αλλά ειδικά στον «δικηγόρο του διαβόλου» που καταδικάστηκε οχτώ φορές σε θάνατο και 25 χρόνια κάθειρξη.

Το 2008, εκμεταλλευόμενος τον νόμο, αποφυλακίσθηκε και επέστρεψε για λίγο μόνο σε μια κανονικότητα, ανοίγοντας λογιστικό γραφείο.

Τρία χρόνια μετά θυμήθηκε πάλι την παλιά του τέχνη και απήγαγε μια πλούσια κοσμική Αθηναία την οποία κρατούσε σε μια κατοικία στο χωριό Συκιά, στο Ξυλόκαστρο για εβδομάδες.

papadopoulos1

Μια καθαρίστρια που αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πάει καλά ενημέρωσε τις αρχές και ο Χρήστος Παπαδόπουλος συνελήφθη ξανά, πριν ολοκληρώσει το μακάβριο έργο του.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα μέλη, η Γεωργία Παπανικολάου κυκλοφορεί ανάμεσα μας αφού εξέτισε τα 2\3 της ποινής της, ο Βασίλης Πλατανιώτης πέθανε μέσα στην φυλακή, ο Ιωάννης Παμπρής αποφυλακίσθηκε και πέθανε από φυσικά αίτια, λίγου μήνες μετά.

Ο «τσιλιαδόρος» της εταιρείας δολοφόνων Γιώργος Ξανθόπουλος που εξέτιε ποινή 12ετούς κάθειρξης -τη μικρότερη από όλους τους υπόλοιπους- δεν περίμενε να την τελειώσει.

Προτίμησε να αυτοκτονήσει μέσα στην φυλακή, στοιχειωμένος πιθανόν από τις τύψεις και τις ερινύες που τον κατέτρεχαν μαζί με τις φωνές και τις μορφές των θυμάτων που η μοίρα τις έσπρωξε στα νύχια της πιο αδίστακτης εγκληματικής φατρίας.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Νέα υπόθεση ψευτογιατρού στην Καβάλα: Παρίστανε την γιατρό και την ιατροδικαστή

evosmos

Κρίσιμη Σύνοδος στις Βρυξέλλες: Στόχος να καταπολεμηθεί η ύφεση και να μπει «φρένο» στον Ερντογάν

evosmos

Δώρο Χριστουγέννων: Πώς το διεκδικεί ο εργαζόμενος αν δεν καταβληθεί

evosmos

Leave a Comment