ΕΛΛΑΔΑ

Ποια είναι η πιο φθηνή μέθοδος θέρμανσης; Μάθετε για να μην χάνετε

Τον φθηνότερο τρόπο θέρμανσης ενός μέσου νοικοκυριού αναζητά μελέτη που πραγματοποίησαν το Εργαστήριο Ατμοκινητήρων και Λεβήτων του ΕΜΠ.
Τον φθηνότερο τρόπο θέρμανσης ενός μέσου νοικοκυριού αναζητά μελέτη που πραγματοποίησαν το Εργαστήριο Ατμοκινητήρων και Λεβήτων του ΕΜΠ, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων του ΕΚΕΤΑ, την ώρα που τα εγχώρια τιμολόγια φυσικού αερίου παρουσιάζουν σήμερα αύξηση της τάξης του 150-200% σε σχέση με τις αρχές του έτους.

Όλοι οι υπολογισμοί της μελέτης έχουν ως κοινό σημείο αναφοράς την τετραμηνιαία κατανάλωση καυσίμου/ηλεκτρικής ενέργειας ενός μέσου νοικοκυριού με θερμικές ανάγκεςπου προσεγγίζουν τις 3.000 kWhth/4μηνο (Βασικό Σενάριο), ή ισοδύναμα τις 4.500 kWhth/σεζόν (Οκτ. 21 – Μαρ. 22).

Η μελέτη περιλαμβάνει τα κυριότερα αποτελέσματα των υπολογισμών αυτών, τα οποία ισοδυναμούν με μια βραχυπρόθεσμη αποτίμηση του κόστους θέρμανσης στην Ελλάδα, υπό το πρίσμα της παρατεταμένης «κούρσας» ανατιμήσεων, που παρατηρείται πανευρωπαϊκά, στην ηλεκτρική ενέργεια, το πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο.


Από την έρευνα προκύπτει ότι το κόστος για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης ενός νοικοκυριού έχει αυξηθεί σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2017 κατά 128% για όσους χρησιμοποιούν λέβητα φυσικού αερίου και περίπου 75% για όσους χρησιμοποιούν αντλία θερμότητας. Στον συνήθη λέβητα πετρελαίου η αύξηση είναι 6,5% και στον ηλεκτρικό λέβητα 60%.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Από τη Σκύρο χτυπάνε Σμύρνη…!! HARM: Έτσι θα καταστρέψουν τα ελληνικά F-16 τους S-400

evosmos

Ροτβάιλερ κατασπάραξαν σκύλο και 17 κότες στον Εύοσμο

evosmos

Θεσσαλονίκη: «Με χτυπούσαν σε σώμα και κεφάλι» λέει ο 15χρονος που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού στο ΕΠΑΛ

evosmos

Leave a Comment