ΥΓΕΙΑ

Ποια μάσκα μας προστατεύει περισσότερο σύμφωνα με νέα έρευνα

Η πανδημία του κορvνοϊού συνεχίζει να «καλπάζει» στον πλανήτη με την παραλλαγής Όμικρον να φέρνει αλλαγές στις συστάσεις των ειδικών για τη χρήση μάσκας.

Οι επιστήμονες σε όλον τον κόσμο προχώρησαν στην σύσταση της χρήσης μάσκας τύπου ΚΝ95, η οποία θεωρείται ως μάσκα «υψηλής προστασίας» κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Έπειτα απο έρευνα, με σκπό να διαπιστώσει ποια είναι τελικά η μάσκα η οποία μας κρατά ασφαλείς απέναντι στον κορωνοϊό, αναφέρεται χαρακτηριστικά πως οι υφασμάτινες μάσκες μονής ύφανσης μπορούν να μπλοκάρουν μεγάλα σταγονίδια που περιέχουν τον ιό ωστόσο δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικές με αερολύματα ή μικρότερα σωματίδια που περιέχουν τον ιό.

Ακόμα δημοσιεύει έναν πίνακα του CDC που δίνει στοιχεία για το πόσο προστατεύουν τα τρία είδη μάσκας και πόσος χρόνος χρειάζεται για να κολλήσει κάποιος κορωναϊό ανάλογα με τη μάσκα που φορούν δύο άτομα που έρχονται σε επαφή.

Όπως φαίνεται στον πίνακα, αν κανείς από τους δύο δεν φορά μάσκα τότε είναι πολύ πιθανό να κολλήσουν μέσα σε 15 λεπτά. Αν ο ένας φορά υφασμάτινη και ο δεύτερος καμία μάσκα, τότε η μετάδοση γίνεται σε 20 λεπτά. Στην περίπτωση που και οι δύο φορούν χειρουργικές μάσκες τότε χρειάζεται μία ώρα για να μεταδώσουν.

Αν, ωστόσο, και οι δυο φορούν KN95 (N95), με σωστή εφαρμογή, μπορεί να χρειαστούν 25 ώρες ώστε να κολλήσει ο ένας από τον άλλον.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Κορωνοϊός: Νέο «άλμα» με 203 κρούσματα – 38 στην Αττική, 35 στη Θεσσαλονίκη

evosmos

Αυτές είναι οι τροφές που προστατεύουν την υγεία των μαλλιών

evosmos

Κρατήστε σημειώσεις: Αυτές είναι οι σωστές μερίδες των αγαπημένων μας φαγητών

evosmos

Leave a Comment