ΚΟΣΜΟΣ

Προβληματισμός στο ΓΕΕΘΑ: Ευάλωτοι στόχοι τα ελληνικά Gecko – Τουρκικά UAV κτυπούν συστήματα OSA-AK της Αρμενίας

Προβληματισμός επικρατεί στο ΓΕΕΘΑ αναφορικά με τις απώλειες των συστημάτων SHORADS OSA-AK της Αρμενίας από τα τουρκικά UAV.

Τα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το υπυοργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν είναι χαρακτηριστικά. Τα συστήματα που ως κύριο στόχο έχουν την κατάρριψη UAV καταστρέφονται από τα πρώτα.

Βέβαια ο «προβληματισμός» για τα ελληνικά OSA-AK μέχρι να μετουσιωθεί σε πράξη, που δεν είναι τίποτα άλλο από την αντικατάστασή τους από νέα σύγχρονο SHORADS απέχει παρασάγγας σε ότι αφορά την ελληνική πραγματικότητα.

Στο στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ μαίνονται οι μάχες μεταξύ ων δυνάμεων της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν, χωρίς τίποτα να δείχνει ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση.

Το Αζερμπαϊτζάν και πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος της χώρας Aliyev ανακοίνωσε πως «απελευθέρωσε» νέες περιοχές στον αυτόνομο θύλακα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Το Αζερμπαϊτζάν δεν έχει σταματήσει να δίνει βίντεο στη δημοσιότητα από προσβολές αρμενικών τεθωρακισμένων και άλλων στόχων.

Στο πρώτο από αυτά τουρκικά UAV καταστρέφουν οχήματα ηλεκτρονικού πολέμου της Αρμενίας, ενώ στο δεύτερο -το οποίο ενδιαφέρει και τον ΕΣ βέβαια, φαίνεται η καταστροφή συστημάτων SHORADS SA-8 Gecko, ίδια με αυτά που διαθέτει και ο Στρατός.


Από τα παραπάνω φαίνεται -για πολλοστή φορά- το πόσο ευάλωτα είναι τα συστήματα εδάφους από τα οπλισμένα UAV τη στιγμή που ο ΕΣ εξακολουθεί να χρησιμοποιεί ακόμη και τώρα τα απαρχαιωμένα SA-8 Gecko τα οποία θα αποτελέσουν κύριο στόχο σε περίπτωση ένοπλης σύρραξης με την Τουρκία.

Η Αρμενία από την πλευρά της έδωσε βίντεο στη δημοσιότητα που δείχνει τον βομβαρδισμό ενός ακόμη κομβόι του Αζερμπαϊτζάν

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

ΗΠΑ: Σώθηκαν την τελευταία στιγμή – Πήδηξαν από φλεγόμενο σκάφος λίγο πριν εκραγεί (ΒΙΝΤΕΟ)

evosmos

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ: Ιερέας άρχισε στις μπουνιές άλλον ιερέα! Χαμός σε Ιερό Ναό στην Κων/πόλη (ΒΙΝΤΕΟ)

evosmos

Με εντολή Β.Πούτιν η Ρωσία επέβαλλε κυρώσεις σε Τ.Μπάιντεν, Α.Μπλίνκεν και Χ.Κλίντον

evosmos

Leave a Comment