ΚΟΣΜΟΣ

Προειδοποίηση ΠΟΛΕΜΟΥ από τον Μακρόν: “Θα υπερασπιστώ την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας”

Ο Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε στον Βλαντιμίρ Πούτιν «την έντονη ανησυχία μας και την προθυμία μας να υπερασπιστούμε ολόκληρη την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας», όπως δήλωσε η γαλλική προεδρία το βράδυ της Δευτέρας, ως αντίδραση στην ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων στα ουκρανικά σύνορα.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), κατά τη διάρκεια συνέντευξης, ο Ρώσος πρόεδρος περιορίστηκε να επαναλάβει, σύμφωνα με το Ελιζέ, «την ανάλυση που κάνει συχνά για το γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις θα τεθούν σε δύσκολη θέση λόγω των ουκρανικών αρχών».

Σημειώνεται, σύμφωνα με το nouvelobs, πως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Γαλλία έχουν ήδη εκφράσει την ανησυχία τους τις τελευταίες ημέρες για την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων στα ουκρανικά σύνορα.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, από την πλευρά του, προειδοποίησε τη Ρωσία τη Δευτέρα για οποιαδήποτε περαιτέρω «επιθετική ενέργεια» στα σύνορα με την Ουκρανία.

«Πρέπει να αποτρέψουμε μια στρατιωτική κλιμάκωση», είπε στο Βερολίνο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, καλώντας τη Ρωσία να «επιδείξει αυτοσυγκράτηση και να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», με την κατάσταση στην περιοχή αυτή να είναι πολύ τεταμένη.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Γιατί όλοι οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος έχουν αρχαιοελληνικά ονόματα;

evosmos

Μπλε φεγγάρι: Η σπάνια πανσέληνος του Αυγούστου που θα εμφανιστεί ξανά σε 14 χρόνια

evosmos

ΦΟΝΙΚΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ: Ο ΦΙΛΙΠ ΚΑΙ Η ΜΙΚΑΕΛΑ ΗΡΘΑΝ ΣΤΟ ΠΗΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΟΥΝ. ΑΚΟΜΗ ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ – ΔΥΤΕΣ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΑΡΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΑΥΣΤΡΙΑΚΩΝ (ΒΙΝΤΕΟ)

evosmos

Leave a Comment