ΕΛΛΑΔΑ

Πρώτος Έλληνας που πέταξε με Rafale: «Η τουρκική Πολεμική Αεροπορία θα αποτελεί στόχο – Αλλάζουν άρδην οι ισορροπίες»

Ο πρώτος Έλληνας που πέταξε με μαχητικό Rafale, o επισμηναγός εν αποστρατεία Στέφανος Καραβίδας, μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή για την ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας, ενώ ταυτόχρονα υποστήριξε ότι αλλάζουν άρδην οι ισορροπίες σε περίπτωση που υπάρξει η αγορά του γαλλικού μαχητικού αεροσκάφους.

Έτσι κι αλλιώς, το γαλλικό μαχητικό Rafale θεωρείται ένα από τα ικανότερα αεροσκάφη πολλαπλού ρόλου στον κόσμο. Η ερώτηση είναι η εξής: αλλάζει τις ισορροπίες στο Αιγαίο η απόκτησή τους;

Ο Στέφανος Καραβίδας μιλώντας στο OPEN απαντά: «Αλλάζουν άρδην οι ισορροπίες, σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό. Στην ουσία, η τουρκική Πολεμική Αεροπορία δεν θα αποτελεί παράγοντα, απλά στόχο για την ελληνική Πολεμική αεροπορία».

Ο άνθρωπος που δίνει αυτή την απάντηση, φέρει στους ώμους του μεγάλο αριθμό αναμετρήσεων στον αέρα με τουρκικά μαχητικά. Ιπτάμενος ως πριν από έναν χρόνο με F 16 block 52, στην καθημερινή μάχη για τη διαφύλαξη της εθνικής κυριαρχίας. Είναι επίσης ο πρώτος Έλληνας πιλότος που πέταξε με RAFALE. «Έχω πετάξει στην πίσω θέση ενός τέτοιου αεροσκάφους στην άσκηση ΝΑΤΟ Tiger το 2015, στο Ικόνιο της Τουρκίας και διαπίστωσα ιδίοις όμμασι τις δυνατότητές του. Αποτελεί μία εξαιρετική πτητική πλατφόρμα, έχει εξαιρετική ευελιξία, εξαιρετική περίσσεια ισχύος».

Σε επίπεδο εξοπλισμού, το Rafale διαθέτει τα πιο εξελιγμένα βλήματα αέρος – αέρος και αέρος – εδάφους στον κόσμο, τα Meteor και SCALP. O Meteor έχει εμβέλεια 100 χιλιομέτρων σύμφωνα με τον κατασκευαστή του και αποτρέπει οποιαδήποτε πιθανότητα διαφυγής στον στόχο του.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Θέρμη: Διαρρήκτες με στολή εργασίας έκλεψαν χρηματοκιβώτιο με λεία 247.000 ευρώ

evosmos

Ρόδος: Βίντεο με τις τελευταίες στιγμές του Βρετανού τουρίστα πριν «χτυπηθεί» από κεραυνό

evosmos

Ρεύμα: Τέλος στους έναντι λογαριασμούς

evosmos

Leave a Comment