ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΣΜΟΣ

Πώς να καθαρίσετε εύκολα τα κιτρινισμένα μαξιλάρια

Όλοι έχουμε στο σπίτι μας ένα κιτρινισμένο μαξιλάρι που δεν ξέρουμε πώς να καθαρίσουμε και σκεφτόμαστε να το πετάξουμε. Όμως δεν χρειάζεται, γιατί υπάρχει λύση.

Υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που ένα μαξιλάρι κιτρινίζει, αλλά όλοι συνδυάζονται με την υγρασία.

Ο ιδρώτας, τα σάλια, τα βρεγμένα μαλλιά, ακόμη και τα προϊόντα περιποίησης δέρματος μπορούν να συμβάλουν στην εμφάνιση κίτρινων λεκέδων σε ένα μαξιλάρι. Και αυτοί οι λεκέδες είναι κάτι παραπάνω από αντιαισθητικοί.

Μετά από λίγο, μπορεί να φιλοξενούν βακτήρια και αλλεργιογόνα, επηρεάζοντας δυνητικά την ποιότητα του ύπνου και την υγεία σας.
Καθώς κοιμόμαστε, διάφορα είδη σωματικής υγρασίας μπορούν να συσσωρευτούν στη μαξιλαροθήκη σας. Αυτή η υγρασία λερώνει και έτσι κιτρινίζουν τα μαξιλάρια σας.

Αν και ο ιδρώτας είναι μια συχνή πηγή αποχρωματισμού του μαξιλαριού, υπάρχουν και άλλοι συνηθισμένοι ένοχοι.

Επίσης, τα βρεγμένα μαλλιά, τα σάλια, τα φυσικά έλαια του δέρματος και των μαλλιών, αλλά και τα προϊόντα ομορφιάς είναι κοινές αιτίες για τον αποχρωματισμό και τους λεκέδες στο μαξιλάρι.

Ύπνος σε ένα κιτρινισμένο μαξιλάρι

Κανένα προϊόν δεν διαρκεί για πάντα και με την πάροδο του χρόνου, ακόμη και το καλύτερο μαξιλάρι μπορεί να κιτρινίσει. Ωστόσο, υπάρχουν δύο λόγοι για τους οποίους ο ύπνος σε ένα αποχρωματισμένο μαξιλάρι μπορεί να διαταράξει τον ύπνο σας ή ακόμα και την υγεία σας.

Το πρώτο είναι η παρουσία αλλεργιογόνων. Με την πάροδο του χρόνου, τα ακάρεα της σκόνης, το ωίδιο και άλλα αλλεργιογόνα μπορούν να συσσωρευτούν σε ένα μαξιλάρι, ειδικά σε ένα που έχει επηρεαστεί σημαντικά από την υγρασία. Όταν αυτά τα αλλεργιογόνα συσσωρεύονται, μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις που μπορεί να δυσκολέψουν τον ύπνο.

Ο ιδρώτας, τα έλαια και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος που κιτρινίζουν ένα μαξιλάρι μπορούν επίσης να φράξουν τους πόρους και ενδεχομένως να προκαλέσουν προβλήματα στο δέρμα.

Τα μαξιλάρια μπορεί επίσης να είναι πηγή συσσώρευσης βακτηρίων με την πάροδο του χρόνου. Καλό είναι να αλλάζετε το μαξιλάρι σας κάθε ένα με δύο χρόνια ή εάν παρουσιάζει σημάδια υπερβολικού αποχρωματισμού.

Πώς να αφαιρέσετε τους κίτρινους λεκέδες από το μαξιλάρι σας

Αν και τα προστατευτικά μαξιλαριού και οι ποιοτικές μαξιλαροθήκες μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη των κίτρινων λεκέδων, είναι δύσκολο να προστατεύσετε πλήρως το μαξιλάρι σας από τον αποχρωματισμό.

Εάν παρατηρήσετε ότι το μαξιλάρι σας αρχίζει να κιτρινίζει, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προσπαθήσετε να αφαιρέσετε αυτούς τους λεκέδες, σύμφωνα με το Ίδρυμα Ύπνου των ΗΠΑ.

Διαβάστε τις οδηγίες φροντίδας: Τα μαξιλάρια έχουν διαφορετικές οδηγίες φροντίδας ανάλογα με τα υλικά και την κατασκευή τους. Για παράδειγμα, ενώ ορισμένα μαξιλάρια πλένονται στο πλυντήριο, ορισμένα είναι πολύ ευαίσθητα και πρέπει να τα πηγαίνετε σε στεγνοκαθαριστήριο ή να τα καθαρίζετε απαλά στο χέρι.

Πριν προσπαθήσετε να αφαιρέσετε τους κίτρινους λεκέδες, διαβάστε τις οδηγίες φροντίδας του κατασκευαστή, ώστε να μην καταστρέψετε το μαξιλάρι σας.

Αντιμετωπίστε τους λεκέδες: Εάν το μαξιλάρι σας δεν πλένεται στο πλυντήριο, μπορείτε να καθαρίσετε τις κιτρινισμένες περιοχές.

Ο καθαρισμός σημείων περιλαμβάνει προσεκτική εφαρμογή σαπουνιού ή άλλου καθαριστικού στην περιοχή, στη συνέχεια σκούπισμα και ξέπλυμα με μικρή ποσότητα νερού. Επαναλαμβάνοντας αυτή τη διαδικασία, μπορείτε να μειώσετε τη σοβαρότητα των κίτρινων λεκέδων.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Μύκονος: Διαρροή λυμάτων στο παλιό λιμάνι – Έφευγε ο κόσμος άρον άρον από τα μαγαζιά

evosmos

Ποδοσφαιρικοί αγώνες: Ανακαλείται η απόφαση για φιλάθλους στα γήπεδα

evosmos

The Bachelor: 20 γυναίκες «έτοιμες για όλα» και η 38άρα (λέμε, τώρα) αηδός που την έραιναν με δολάρια στις πίστες (φωτό)

evosmos

Leave a Comment