LIFE STYLE ΚΟΣΜΟΣ

Ρίτα Γουίλσον: «Μεγάλωσα σε Ελληνικό νοικοκυριό, είμαι Χριστιανή ορθόδοξη και έχω ρίζες από την Ήπειρο»

Η Ρίτα Γουίλσον είναι μία από τις πιο επιτυχημένες γυναίκες του Χόλιγουντ, με ελληνικές ρίζες και σύζυγος του εξίσου επιτυχημένου ηθοποιού Τομ Χάνκς.

Η διάσημη καλλιτέχνις μιλά για το νέο άλμπουμ της, το Χόλιγουντ, τις ρίζες της από την Ήπειρο και την πίστη της, ενώ δηλώνει θαυμασμό για την αλληλεγγύη των Ελλήνων στους μετανάστες.
Κάθε δημιουργια της είναι μια δυνατή αφήγηση που αποκαλύπτει το ξεχωριστό της χάρισμα να λέει ιστορίες, με αποκορύφωμα το τελευταίο της άλμπουμ «Halfway to Home», που κυκλοφόρησε τον περασμένο Μάρτιο.

Ρίτα Γουίλσον: Το μεγαλύτερο πάθος της είναι το τραγούδι
Η μοναδική και πολυπράγμων Ρίτα Γουίλσον, ηθοποιός, συγγραφέας, παραγωγός μεγάλων επιτυχιών (όπως ήταν οι ταινίες «My Big Fat Greek Wedding» και «Mamma Mia!»), εμφανίστηκε τελευταία φορά στη μεγάλη οθόνη στη δραματική ταινία «Gloria Bell» του Σεμπαστιάν Λέλιο. Το μεγαλύτερο πάθος της είναι το τραγούδι και σε αυτό έχει αφοσιωθεί τα τελευταία έξι χρόνια, όχι μόνο ως ερμηνεύτρια αλλά και ως στιχουργός.

Ρίτα Γουίλσον: Οι ρίζες της είναι ελληνικές
Η Μαργαρίτα, όπως είναι το πραγματικό της όνομα, μπορεί να γεννήθηκε στο Λος Αντζελες, αλλά έχει ελληνικές ρίζες. Ο πατέρας της, Χαλίλοβ Ιμπραΐμοβ, γεννήθηκε στην Ξάνθη, στα Πομακοχώρια, και μετακόμισε στις ΗΠΑ, όπου πήρε την απόφαση να αλλάξει το όνομά του σε Αλαν Ουίλσον το 1960, εμπνεόμενος από την οδό στην οποία έμεναν.

Η μητέρα της γεννήθηκε σε ένα παραδοσιακό ελληνικό χωριό, το οποίο σήμερα ανήκει στην Αλβανία. Η Ρίτα μεγάλωσε σε μια ελληνική παραδοσιακή οικογένεια, είναι αφοσιωμένο μέλος της Ορθόδοξης Εκκλησίας και αγαπά οτιδήποτε ελληνικό.

Ρίτα Γουίλσον: Ερωτεύτηκε τη φωνή του Χρήστου Μάστορα
Αφορμή για τη συζήτησή μας ήταν η συνεργασία της με τον Χρήστο Μάστορα και το τραγούδι «Let Me Be», που κυκλοφορεί από την Panik Records σε όλο τον κόσμο: «Η Panik Records μου πρότεινε να συνεργαστώ με τον Χρήστο. Όταν μου έστειλαν τη μουσική του, αμέσως ερωτεύτηκα τη φωνή του. Το γεγονός ότι γράφει και μουσική σημαίνει ότι του αρέσουν οι ιστορίες. Πραγματικά μπορεί να κάνει τα πάντα».

Ποια είναι τα κριτήρια με τα οποία επιλέγετε πλέον μια καλλιτεχνική συνεργασία;

Για μένα παίζει μεγάλο ρόλο η χημεία που έχεις με έναν άνθρωπο. Μερικές φορές γράφω με ανθρώπους που δεν έχω γνωρίσει, ωστόσο από το πρώτο λεπτό που ξεκινάω να γράφω μαζί τους φαίνεται πως ταιριάζουμε. Έτσι ένιωσα όταν γνώρισα τον Χρήστο Μάστορα μέσω Skype. Εχει εκπληκτικό χιούμορ, αλλά και μια πιο σκοτεινή και περίπλοκη πλευρά που δεν κρύβει.

Ρίτα Γουίλσον: Είμαι εύκολος άνθρωπος και τελειομανής
Θα λέγατε ότι είστε αυτό που ονομάζουμε «εύκολος άνθρωπος» τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική ζωή σας;

Εξαρτάται από την περίσταση. Πιστεύω πως είμαι εύκολος άνθρωπος, αλλά είμαι και τελειομανής, οπότε δεν εγκαταλείπω εύκολα όταν δουλεύω πάνω σε κάτι. Όσον αφορά τη μουσική, η ιστορία και η λογική σε ένα τραγούδι πρέπει να βγάζουν νόημα, οπότε ψάχνω αυτά τα στοιχεία μαζί με το ανάλογο συναίσθημα.

Όσον αφορά τα κινηματογραφικά πρότζεκτ στα οποία συμμετέχω ως παραγωγός, αρχικά εμπιστεύομαι το ένστικτό μου για να βρω την κατάλληλη ομάδα και να υλοποιήσω το όραμά μου.

Η Ελλάδα έχει ασύγκριτες φυσικές ομορφιές. Οι άνθρωποι είναι τόσο ζεστοί και γεμάτοι πάθος. Πραγματικά θαυμάζω ό,τι έχει καταφέρει, παρά τις δυσκολίες που έχει περάσει.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Μαρία Ιωαννίδου: «Έπεσα θύμα βιασμού, αν σας πω ονόματα θα ανατριχιάσετε»

evosmos

«Έκλαιγα απ’τους πόνους, εθίστηκα σε βαριά παυσίπονα, περνάω δύσκολα»: Τραγικές ώρες για την Αννίτα Ναθαναήλ

evosmos

Δεν σταματούν τα fake news οι Τούρκοι: Ζητούν να δικαστεί η Ελλάδα για νεκρούς πρόσφυγες στον Έβρο

evosmos

Leave a Comment