ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Είμαστε υπέρ των 12 μιλίων και της εφαρμογής του διεθνούς δικαίου σε στενότερες θάλασσες

«Η ηγεσία της Ελληνικής Δημοκρατίας γνωρίζει καλά τη γνώμη της Ρωσίας σχετικά με αυτό το θέμα» αναφέρει η δήλωση της Μαρίας Ζαχάροβα, εκπροσώπου τύπου του υπουργείου Εξωτερικών
Την επίσημη θέση της Μόσχας για τα χωρικά ύδατα εξέφρασε η εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα, την οποία δημοσίευσε η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα στην επίσημη σελίδα της.

Η Ζαχάροβα υπενθυμίζει ότι η Ρωσία υπέγραψε τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, το άρθρο 3 του οποίου προβλέπει ότι «κάθε κράτος έχει το δικαίωμα να καθορίζει το εύρος των χωρικών του υδάτων έως όριο που δεν υπερβαίνει τα 12 ναυτικά μίλια».

Ωστόσο, αναφέρει η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου « σε ορισμένες περιπτώσεις, χώρες, για τον ένα ή τον άλλο λόγο, καθορίζουν μια στενότερη χωρική θάλασσα», ενώ όταν μια χωρική θάλασσα πρέπει να οριοθετηθεί μεταξύ γειτονικών κρατών, αυτό το ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Μάλιστα, η Ζαχάροβα αναφέρει ότι «η ηγεσία της Ελληνικής Δημοκρατίας γνωρίζει καλά τη γνώμη της Ρωσίας σχετικά με αυτό το θέμα».

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Γέφυρα κατέρρευσε στη Βαλτιμόρη – Φόβοι για τραυματίες (Εικόνες & Βίντεο)

evosmos

To πιο πολυτελές τρένο στον κόσμο βρίσκεται στην Ιαπωνία -Ενα «κινητό ξενοδοχείο» [ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ]

evosmos

Έγκλημα στην Καραϊβική: Μεγιστάνας της σοκολάτας σκότωσε και έκαψε ζευγάρι για έναν….δρόμο

evosmos

Leave a Comment