ΕΛΛΑΔΑ

Σήφης Βαλυράκης: Πώς φτάσαμε στην προφυλάκιση των δύο ψαράδων στην Ερέτρια

Μετά από δύο αναβολές, αργά χθες το απόγευμα ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των δύο κατηγορουμένων.

Ο Μανώλης Φωτάκης, δικηγόρος της οικογένειας του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στο newsit.gr, αναφέρει ότι αρχικά στην υπόθεση υπήρξαν αρκετές παραλείψεις και η οικογένεια ξεκίνησε έναν αγώνα μόνη της.

«Επεβλήθη ο βαρύτερος των περιοριστικών όρων. Εφόσον μπήκε αυτός ο όρος, σημαίνει ότι οι κατηγορούμενοι είναι ύποπτοι να τελέσουν κι άλλα αδικήματα και ο ανακριτής με την σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα έκρινε την προσωρινή τους κράτηση. Η οικογένεια νιώθει πάρα πολύ δικαιωμένη. Αρχικά είχαν γίνει πάρα πολλές παραλείψεις, η υπόθεση είχε αρχειοθετηθεί και η οικογένεια ξεκίνησε έναν αγώνα μόνη της. Υπέβαλε εξαρχής μία μήνυση κατά αγνώστων, παράγγελνε πραγματογνώμονες, τεχνικούς συμβούλους προκειμένου να κάνουν αναλύσεις. Έκανε ‘’δουλειά’’ που θα έπρεπε να είχε γίνει από την προκαταρκτική έρευνα, από το λιμεναρχείο αρχικά».

Η ανάκριση ήταν εκείνη που ανέδειξε τους κατηγορουμένους και τα θέματα του δόλου επισημαίνει ο κύριος Φωτάκης, προσθέτοντας ότι οι ανακριτικές πράξεις είχαν ως αποτέλεσμα να προσωποποιηθεί η ποινική δίωξη. «Ασκήθηκε ποινική δίωξη μόλις έγινε δεκτή η προσφυγή μας. Αρχικά η εισαγγελία την είχε θέσει στο αρχείο. Η εισαγγελία Εφετών την δέχτηκε και η άσκηση ποινικής δίωξης έγινε κατά συγκεκριμένων προσώπων από το φθινόπωρο του ’21. Τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου ξεκίνησε η ανάκριση. Έγιναν αρκετές ανακριτικές πράξεις και θα γίνουν κι άλλες, πιστεύω δεν έχει κλείσει η ανάκριση. Όλα δείχνουν ότι αυτή η υπόθεση θα φτάσει στο ακροατήριο».

Ο Σήφης Βαλυράκης είχε βρεθεί νεκρός από το Λιμενικό στις 24 Ιανουαρίου 2021 στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας ενώ το σώμα του 78χρονου άνδρα είχε βρεθεί στα βράχια ενός μικρού νησιού στην περιοχή «Πεζονήσι» ή «Νησί των Ονείρων». Φορούσε καταδυτική στολή και είχε βρεθεί περίπου ένα μίλι μακριά από το σκάφος του, ενώ από την πρώτη στιγμή υπήρχαν καταθέσεις που υποστήριζαν πως είχε διαπληκτιστεί με κάποιους ψαράδες.

Σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης ο θάνατος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ οφείλεται σε βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κακώσεις στην αριστερή πλάγια τραχηλική χώρα, τραύματα που προκλήθηκαν κατά την πτώση του στη θάλασσα από εν λειτουργία προπέλα σκάφους.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Θα απαγορευθεί και ο Εθνικός Ύμνος;

evosmos

Αχιλλέας Μπέος: «Μάγκας ο Οικονομόπουλος, πάνε να καταργήσουν τους όρους πατέρα και μητέρα»

evosmos

Αγρίνιο: “Κινείται βουνό” – Απίστευτο φαινόμενο – Εκκενώνεται οικισμός – Σπεύδει ο Ευθ. Λέκκας

evosmos

Leave a Comment