ΕΛΛΑΔΑ

Σε… έκσταση η Άγκυρα: Φτιάξαμε UAV που μπορεί να πετά συνέχεια πάνω από Αιγαίο και ανατ. Μεσόγειο για 50 ώρες

Αθόρυβα και μεθοδικά οι Τούρκοι ετοιμάζουν σειρά εξοπλισμένων UAV με τα οποία θέλουν να δημιουργήσουν ένα ολόκληρο στόλο από αυτά, με στόχο την χρησιμοποίησή τους σε αποστολές βομβαρδισμού και κορεσμού της ελληνικής Αεράμυνας.

Έτσι μετά το Akinci η τουρκική αεροπορία βιομηχανία ετοιμάζει το UAV Aksungur το οποίο αποτελεί την εξοπλισμένη έκδοση του UAV αναγνώρισης Anka.

Το συγκεκριμένο UAV μπορεί να μεταφέρει μεγάλη ποικιλία οπλισμού όπως βόμβες Mk-82 και Teber 81/82, αλλά και κατευθυνόμενες συλλογές καθοδήγησης με λέιζερ της σειράς HGK-82, ενώ διαθέτει και σύστημα FLIR CATS.

Ένα από τα πρωτότυπα πραγματοποίησε και βολή στις 10 Σεπτεμβρίου μιας βόμβας Mk-82. Το UAV έχει αυτονομία 49 ωρών χωρίς να μεταφέρει οπλισμό και 28 ωρών με φορτίο 12 πυραύλων MAM-L των 22 χλγρ. έκαστος.


Ακόμη μπορεί να πετά σε ύψος έως και 13.000 μέτρων έχοντας μέγιστο βάρος απογείωσης τους 3,3 τόνους.


Παράλληλα οι Τούρκοι ανακοίνωσαν την έναρξη κατασκευής ενός νέου UAV του Göksungur το οποίο θα αναπτύσσει υπερηχητική ταχύτητα.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΑΡΤΙΝΟΥ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΑ… GAY ΒΑΦΤΙΣΙΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ – ΤΩΡΑ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

evosmos

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟ «ΑΜΠΝΤΟΥΛΧΑΜΙΝΤ ΧΑΝ» ΜΕΤΑΞΥ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΡΟΔΟΥ

evosmos

Κορωνοϊός: Διπλασιάστηκαν οι εισαγωγές με Covid-19 στα νοσοκομεία μέσα σε 15 μέρες

evosmos

Leave a Comment