ΚΟΣΜΟΣ

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΟΚ Η ΙΑΠΩΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΙΝΖΟ ΑΜΠΕ – ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΕΙ

Οι κάμερες που ήταν στραμμένες πάνω στον Άμπε, καθώς έδινε πολιτική ομιλία στην πόλη Νάρα στις 11.30 το πρωί (τοπική ώρα) κατέγραψαν τη στιγμή που έπεσε ο πρώτος πυροβολισμός, ο οποίος δεν βρήκε τον πολιτικό, αλλά προκάλεσε έναν δυνατό κρότο και ένα σύννεφο καπνού.

Τη συγκλονιστική στιγμή που ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε πέφτει νεκρός από πυρά ενός 41χρονου, παρουσιάζει ένα νέο βίντεο το οποίο παρουσίασε η Daily Mail. Σε αυτό διακρίνονται  οι απέλπιδες προσπάθειες των ξαφνιασμένων αντρών ασφαλείας να μπλοκάρουν τις σφαίρες με τους χαρτοφύλακές τους:

 

 

Στην Ιαπωνία είναι πολύ δύσκολο να οπλοφορείς ,ακόμη πιο δύσκολο να διαθέτεις άδεια οπλοφορίας και πάρα πολύ δύσκολο να αγοράσεις όπλο . Ακόμη και η θρυλική Γιακούζα αποφεύγει την χρήση όπλων διότι οι νόμοι είναι τόσο αυστηροί που δεν αξίζει τον κόπο να το διακινδυνεύσει κανείς. Όσο για την άδεια οπλοφορίας είναι μία ολόκληρη υπόθεση. Ερωτώνται ακόμη και οι γείτονες κάποιου ο οποίος υπέβαλε αίτημα οπλοφορίας. Προβλέπεται εξονυχιστική τεχνική και ψυχολογική αξιολόγηση του ενδιαφερομένου. Ο υποψήφιος «οπλοφόρος» είναι επίκεντρο παρακολούθησης η οποία μπορεί και να κρατήσει καιρό.

Για λίγα μόνο δευτερόλεπτα, ο Άμπε καταφέρνει να παραμείνει στο βήμα του, καθώς οι σαστισμένοι φρουροί – που τον κοιτούσαν ενώ μιλούσε- γυρίζουν το βλέμμα τους και αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει.

Πανικόβλητοι, προσπαθούν να μπουν ανάμεσα στον Άμπε και τον 41χρονο ένοπλο, με έναν μάλιστα να πετάει τον χαρτοφύλακά του σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σταματήσει αυτό που, δυστυχώς, ακολούθησε.

0
Ο Άμπε γυρνάει επίσης και ενδέχεται να έχει δει τον δράστη του για δέκατα του δευτερολέπτου, πριν ακολουθήσει ο δεύτερος μοιραίος πυροβολισμός.

Ο Ιάπωνας πολιτικός δεν έχασε αμέσως τις αισθήσεις του και έπεσε στα γόνατα πριν σωριαστεί στο οδόστρωμα. Οι φρουροί τρέχουν από πάνω του πανικόβλητοι και επιχειρούν τις πρώτες βοήθειες, σε μια μάταιη προσπάθεια να τον επαναφέρουν. Ο Άμπε πέθανε αρκετές ώρες αργότερα στο νοσοκομείο από μεγάλη απώλεια αίματος.

εξ

1
Η στιγμή που ο δράστης ετοιμάζεται να πυροβολήσει τον Σίνζο Άμπε
Ο δράστης έπεσε στο έδαφος από άντρες της ασφάλειας και συνελήφθη, με την αστυνομία να ανακοινώνει ότι ομολόγησε την πράξη του – λέγοντάς τους πως ήθελε να σκοτώσει τον Άμπε επειδή ήταν μέλος μιας «συγκεκριμένης οργάνωσης» με την οποία διαφωνούσε.

Η αστυνομία ισχυρίστηκε ότι ο 41χρονος είχε συγκεντρώσει στο σπίτι του ένα οπλοστάσιο από αυτοσχέδια όπλα παρόμοια με αυτό που χρησιμοποίησε στην επίθεση, μαζί με μια σειρά από εκρηκτικά.

Δεν είναι σαφές πώς ακριβώς έμαθε να κατασκευάζει τα όπλα, ωστόσο έγινε γνωστό πως είναι βετεράνος των αμυντικών δυνάμεων της χώρας, καθώς υπηρέτησε στο ναυτικό μεταξύ 2002 και 2005.

Ποιος ήταν ο Σίνζο Άμπε:

Γιός ενός πρώην πολύ γνωστού υπουργού εξωτερικών και εγγονός ενός πρωθυπουργού, ο Σίνζο Άμπε ήταν ο μακροβιότερος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας και ο πλέον αναγνωρίσιμος πολιτικός της  χώρας του. Εθνικιστής, συντηρητικός, υπέρμαχος του επανεξοπλισμού της Ιαπωνίας, πολιτικός που έθετε συνέχεια στην συζήτηση το ζήτημα συγκρότησης πυρηνικής αποτρεπτικής δύναμης από την χώρα του. Ο Σίνζο Άμπε δεν ήταν ο οποιοσδήποτε. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί το 2020 εν μέσω Πανδημίας για λόγους υγείας.
Υπέφερε από ελκώδη αιμορραγική κολίτιδα. Μία ασθένεια ανίατη η οποία πολλές φορές στη ζωή του τον καθήλωνε. Παρόλα αυτά δεν το έβαζε κάτω. Μόλις 67 ετών ,λειτουργούσε πλέον ως «μηχανισμός πολιτικής στήριξης» μη αναγνωρίσιμων πολιτικών οι οποίοι βεβαίως τύχαιναν της απολύτου εγκρίσεως του, εξαιρετικά δραστήριος φαίνεται πώς έσπαγε τα νεύρα του σημερινού πρωθυπουργού της Ιαπωνίας αφού η δραστηριότητα του πολύ συχνά βραχυκύκλωνε τις πολιτικές επιλογές του διαδόχου του.

Οι φίλοι του και κυρίως οι εχθροί του τον αποκαλούσαν «το τέλειο πολιτικό ζώο». Η σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας του φέρει την σφραγίδα του. Υπερβολικά συντηρητικός, φανατικός νεοφιλελεύθερος ως προς τις επιλογές του στην Οικονομία, έμεινε στην ιστορία ως  ο άνθρωπος που εφάρμοζε τα  περίφημα «Abenomics». Το μίγμα δηλαδή μίας οικονομικής πολιτικής το οποίο μόνον αυτός κατανοούσε και υλοποιούσε και μάλιστα σε περίοδο στασιμοπληθωρισμού.

Ο δολοφόνος, ένας πρώην στρατιώτης στην εδαφική άμυνα, με κάποια θητεία στο Ναυτικό διατηρούσε στο σπίτι του ένα εργαστήριο κατασκευής αυτοσχέδιων όπλων και πυρομαχικών.  Το όπλο με το οποίο δολοφονήθηκε ο ιάπωνας πολιτικός  αποτελείται από δύο κομμάτια ατσάλινου σωλήνα κολλημένα μεταξύ τους με μαύρη ταινία καθώς και ένα είδος χειροποίητης σκανδάλης. Μοιάζει με κάτι που δημιουργήθηκε βάσει σχεδίων που βρέθηκαν στο Διαδίκτυο.

Δείτε ένα νέο βίντεο – ντοκουμέντο από τη στιγμή της εκτέλεσης. Σε αυτό διακρίνονται  οι απέλπιδες προσπάθειες των ξαφνιασμένων αντρών ασφαλείας να μπλοκάρουν τις σφαίρες με τους χαρτοφύλακές τους:

Στην Ιαπωνία είναι πολύ δύσκολο να οπλοφορείς ,ακόμη πιο δύσκολο να διαθέτεις άδεια οπλοφορίας και πάρα πολύ δύσκολο να αγοράσεις όπλο . Ακόμη και η θρυλική Γιακούζα αποφεύγει την χρήση όπλων διότι οι νόμοι είναι τόσο αυστηροί που δεν αξίζει τον κόπο να το διακινδυνεύσει κανείς. Όσο για την άδεια οπλοφορίας είναι μία ολόκληρη υπόθεση. Ερωτώνται ακόμη και οι γείτονες κάποιου ο οποίος υπέβαλε αίτημα οπλοφορίας. Προβλέπεται εξονυχιστική τεχνική και ψυχολογική αξιολόγηση του ενδιαφερομένου. Ο υποψήφιος «οπλοφόρος» είναι επίκεντρο παρακολούθησης η οποία μπορεί και να κρατήσει καιρό.

Η έννοια της πολιτικής δολοφονίας στην Ιαπωνία βεβαίως δεν είναι άγνωστη. Είναι απλά ένα πολύ σπάνιο έγκλημα. Γενικά τα βίαια εγκλήματα στην Ιαπωνία είναι σπάνια. Σπανιότατα. Τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται κατά την προεκλογική περίοδο στην χώρα αυτή είναι χαλαρά ,πολύ χαλαρά και δεν θυμίζουν σε τίποτε τα αστυνομικά μέτρα που λαμβάνονται στην Ευρώπη ή τις ΗΠΑ επί παραδείγματι. Φυσικά, έχουν υπάρξει και άλλες δολοφονίες πολιτικών στην Ιαπωνία. Η πιο γνωστή διεπράχθη το 1960 όταν ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ιαπωνίας, Ινετζίρο Ασανούμα, μαχαιρώθηκε στην κοιλιά με ένα σπαθί σαμουράι από έναν φανατικό υποστηρικτή της δεξιάς.

Παρ’ όλο που υπάρχουν ακόμα δεξιοί εξτρεμιστές στην Ιαπωνία, ο Άμπε, ο οποίος ήταν δεξιός εθνικιστής, δεν φάνταζε ως πιθανός στόχος. Αυτός είναι και ο λόγος που η δολοφονία του Σίνζο Άμπε αιφνιδίασε το σύνολο της ιαπωνικής κοινωνίας .

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Μόσχα: «Κυρίαρχο δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα έως 12 ν.μ.»

evosmos

Αισχρή σειρά του Netflix διαγράφει το Έπος του 1940! Ούτε οι ΝΑΖΙ δεν τα έλεγαν αυτά…

evosmos

Σπουδαία ανακάλυψη: Επιστήμονες εντόπισαν πάνω από ένα δισεκατομμύριο γαλαξίες – Δείτε τον χάρτη

evosmos

Leave a Comment