ΕΛΛΑΔΑ

Σοκ στη Λαμία! Μαθητές δημοτικού έριξαν ποντικοφάρμακο στο νερό συμμαθητή τους για να.. του κάνουν κακό

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Λαμίας, μετά το νέο περιστατικό σε σχολείο της περιοχής. Όπως αναφέρει το Lamianow, σε Δημοτικό Σχολείο ένας μικρός μαθητής έφτυσε το νερό που πήγε να πιει από το μπουκάλι του γιατί ήταν πολύ πικρό. Ο δάσκαλος προέτρεψε το παιδάκι να μην το χρησιμοποιήσει και να πάει στη βρύση για ξεδιψάσει.

Λίγες ώρες αργότερα ένα άλλο παιδάκι από την ίδια τάξη, ίσως από το βάρος των τύψεων, εξομολογείται στην μητέρα του ότι το μεσημέρι στο σχολείο μαζί με τον επίσης συμμαθητή του, έριξαν ποντικοφάρμακο στο νερό του άλλου παιδιού. “Γιατί θέλαμε να του κάνουμε κακό…”

Η μητέρα ειδοποιεί την οικογένεια του παιδιού και αμέσως οι γονείς κινητοποιούνται και μεταφέρουν το παιδί τους στο Νοσοκομείο, όπου παραμένει για τρεις ημέρες.

Η ποσότητα της ουσίας που έφτασε στον οργανισμό του μικρού μαθητή ήταν τέτοια που ευτυχώς δεν δημιούργησε σοβαρά προβλήματα.
Τι θα είχε γίνει όμως αν είχε πιει περισσότερο;
Τι θα είχε συμβεί αν δεν είχαν ειδοποιηθεί έγκαιρα οι γονείς;
Πως φτάνουν δηλητήρια στα χέρια ανήλικων παιδιών;
Τι οδηγεί τα παιδιά στις σκέψεις και στις ενέργειες που περικλείονται στη φράση “Θέλαμε να πάθει κακό”;
Τι κρύβουν οι ψυχές των παιδιών και πόσο δυσανάγνωστα τελικά είναι αυτά τα σκοτεινά σημεία που δεν τα αντιλαμβάνονται έγκαιρα ούτε οι γονείς ούτε οι εκπαιδευτικοί;
Πως διαχειρίζονται τέτοια περιστατικά ώστε να μην ξανασυμβούν;

Ευθύμιος Γκούμας: “Ενημερώσαμε την Εισαγγελία…”

“Ακολουθήσαμε όλα τα προβλεπόμενα. Ενημερώσαμε την Εισαγγελία. Θύτες και θύμα ήδη παρακολουθούνται από ψυχολόγο” δήλωσε μεταξύ άλλων στο κεντρικό δελτίο του LamiaPolis ο Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευθύμιος Γκούμας.

Κωνσταντίνος Σπαλιώρας: ” Τίποτα κρυφό. Οφείλουμε να καταγγέλλουμε…”

Την υποχρέωση όλων των εκπαιδευτικών επισημαίνει μιλώντας στον LamiaPolis και ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Σπαλιώρας , αναφερόμενος στο οδυνηρό θέμα της κατακόρυφης αύξησης της βίας και της παραβατικότητας στις παιδικές και εφηβικές ηλικίες.

Λάμπρος Μπαμπαλιούτας: “Φτάνουν στις δικαστικές αίθουσες ακραία περιστατικά, χάνονται ζωές…”

Τα όσα ακραία συναντά και στις Δικαστικές αίθουσες επισημαίνει μιλώντας στον LamiaPolis ο γνωστός συνταγματολόγος Λάμπρος Μπαμπαλιούτας.

Σε ένα από αυτά τα περιστατικά είχαμε την πιο δυσάρεστη εξέλιξη. Το ερώτημα είναι “Προτιμάμε να πηγαίνουμε λουλούδια στην εκκλησία ή να μιλάμε, να κινητοποιούμαστε, να καταγγέλλουμε” τονίζει χαρακτηριστικά για το θέμα της βίας και της παραβατικότητας στις μικρές ηλικίες αλλά και στις ευθύνες που έχουμε γονείς, εκπαιδευτικοί και άπαντες οι ενήλικοι απέναντι στα παιδιά.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Προκαλεί και πάλι η Τουρκία με την εκλογή του μουφτή για τους μουσουλμάνους της Θράκης – Οι 2 υποψήφιοι μιλάνε «τουρκική μειονότητα»

evosmos

Βόλος: “Ανησυχώ για τα παιδιά μου”, λέει ο δράστης του φονικού – Με ψυχολογική υποστήριξη η 18χρονη

evosmos

Αυτοκίνητο στην Ηλεία παραβίασε stop και «θέρισε» πατέρα μπροστά στο παιδί του – Η άνιση μάχη του

evosmos

Leave a Comment