ΕΛΛΑΔΑ

Στον εισαγγελέα αναρτήσεις με θεωρίες συνωμοσίας για τον κορονοϊό, με εντολή Χρυσοχοΐδη

Στη Δικαιοσύνη παραπέμπονται με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αναφορές που αφορούν σε «θεωρίες συνωμοσίας» για τον κορονοϊό, οι οποίες αναρτήθηκαν τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα σε μικρά site και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι συγκεκριμένες αναρτήσεις αναφέρουν ότι η Covid-19 είναι «παραμύθι» επί της ουσίας και εκτός των άλλων παροτρύνουν τον κόσμο να αρνείται να δεχτεί πρόστιμα και κυρώσεις και να μην εφαρμόζει τα μέτρα για περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

«Ο κορονοϊός δεν προσφέρεται για θεωρίες συνομωσίας, θα πάρουμε όλα τα μέτρα να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος έδωσε εντολή στην Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να αποσταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών υλικό αναρτήσεων στο διαδίκτυο προς ενημέρωση και ποινική αξιολόγηση.

Το υλικό ήδη εστάλη στον εισαγγελέα ο οποίος θα το αξιολογήσει και πιθανόν να διατάξει προκαταρκτική εξέταση.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης δήλωσε: «Θα πάρουμε όλα τα νόμιμα μέτρα ώστε να μην απειληθεί η δημόσια υγεία από παραπληροφόρηση ή θεωρίες συνωμοσίας που έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Ο κορονοϊός δεν προσφέρεται για εκκλήσεις ανυπακοής ή για σενάρια συνωμοσίας. Σε κάθε ενέργεια, σε κάθε πράξη μας, να κυριαρχεί η ευθύνη και η συναίσθηση των συνεπειών για τους συμπολίτες μας. Η Πολιτεία δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία εστιών κινδύνου της δημόσιας υγείας, από ανεύθυνες κοινωνικά συμπεριφορές».»  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Κ.Τ.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Σε διαθεσιμότητα οι δύο λιμενικοί που φέρονται να εμπλέκονται σε διακίνηση ναρκωτικών

evosmos

Μηχανόβιος αστυνομικός τράκαρε μετωπικά με ΙΧ και εκσφενδονίστηκε στα 10 μέτρα!

evosmos

Καλλιθέα: Εντοπίστηκε ύστερα από 10 μήνες η 39χρονη αισθητικός

evosmos

Leave a Comment