ΕΛΛΑΔΑ

«Στον κόσμο» τους: Ενώ καίγεται η Ελλάδα με… 2 μποφόρ η κυβέρνηση ρίχνει την ευθύνη στην κλιματική αλλαγή!

Συνολικά καταγράφηκαν 81 δασικές πυρκαγιές
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς πραγματοποίησαν ενημέρωση για την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Βαρυμπόμπη.

Η ενημέρωση έγινε στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής το οποίο νωρίτερα είχε επισκεφτεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυποουργός ενημερώθηκε για τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Βαρυμπόμπη και σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, οι μεγαλύτερες εκ των οποίων στην Εύβοια, στη Μεσσηνία και στην Κω.

«Αυτές οι πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες δεν μας βρίσκουν απροετοίμαστες. Τα σχέδιά μας είναι προσαρμοσμένα στις δύσκολες συνθήκες που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή», διαβεβαίωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. «Θα αναφερθώ στις εκκενώσεις των οικισμών πρωταρχικός μας στόχος είναι η προστασία της ζωής», τόνισε ο υπουργούς και πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες του κράτους ήταν παρούσες για την προστασία των πολιτών με αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνησης, επισημαίνοντας ότι η εκκένωση των περιοχών έγινε με υποδειγματικό τρόπο.

«Ζούμε τις επώδυνες συνέπειες του χειρότερου καύσωνα των τελευταίων 40 ετών»

Από την πλευρά του ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι στην περιοχή της πυρκαγιάς επικράτησαν θερμοκρασίες άνω των 45 βαθμών Κελσίου και χαμηλή υγρασία, ως αποτέλεσμα του κύματος καύσωνα, ανέφερε κάνοντας λόγο για ανέμους έως και 6 μποφόρ, με αποτέλεσμα να επικρατήσουν συνθήκες δύσκολες.

Συνολικά επιχειρούσαν 512 πυροσβέστες, 150 οχήματα, 9 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα τρία διέθεσε ο στρατός και επτά αεροσκάφη. Συνολικά έγιναν 315 απεγκλωβισμοί.

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και στο μπαράζ πυρκαγιών που σημειώθηκε σήμερα σε όλη τη χώρα. «οι ώρες είναι κρίσιμες» τόνισε, προσθέτοντας ότι ζούμε τις επώδυνες συνέπειες του χειρότερου καύσωνα των τελευταίων 40 ετών. Προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, κάτι που θα συμβαίνει όλη τη νύχτα.

«Απευθύνουμε έκκληση, παράκληση σε όλους, ιδίως κατά τις υπόλοιπες μέρες, καλούμε τους πολίτες σε συναγερμό, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πόλη, σε κάθε νομό», κατέληξε.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Βασανισμός 83χρονης στην Πρέβεζα: Είχε αποπειραθεί και πέρυσι να την βιάσει ο Πακιστανός

evosmos

Κορονοϊός: Άρχισαν οι μηνύσεις – Οικογένεια 48χρονης που πέθανε ζητεί διερεύνηση των αιτιών θανάτου [ΒΙΝΤΕΟ]

evosmos

ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ! 65χρονος στην Χαλκιδική επιτέθηκε στην σύζυγο και στην κόρη: «Κρυφτείτε, θα σας σφάξω όλους»

evosmos

Leave a Comment