ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονίζει η μητέρα της 9χρονης που λιποθύμησε στη Ρόδο: Δεν έχουμε να φάμε λόγω των απαγορεύσεων για τον κορωνοϊό

Συγκλονίζει η μητέρα της 9χρονης που λιποθύμησε από την πείνα μέσα σε φούρνο στη Ρόδο λόγω της οικονομικής καταστροφής που έφερε το lockdown.

Η μητέρα του ανήλικου κοριτσιού μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή για την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει αφού τους τελευταίους μήνες έχει έρθει αντιμέτωπη με την απόλυτη φτώχεια λόγω των περιοριστικών μέτρων της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό.

«Η κόρη μου λιποθύμησε από την πείνα. Είμαι άνεργη εδώ και τόσους μήνες. Είμαι ξενοδοχοϋπάλληλος. Έχω να εργαστώ από πέρυσι τον Αύγουστο. Απολυθήκαμε, ήμασταν εποχικοί εργαζόμενοι», λέει και συμπληρώνει ότι εισόδημα στο σπίτι δεν μπαίνει.

«Δεν έχουμε να φάμε. Το παιδί πείναγε και εγώ δεν είχα. Θέλω να το πάω στο γιατρό απλά επειδή έγινε ντόρος αποφεύγω πάρα πολύ για το παιδί μου. Πρέπει να βοηθήσουν τους ανθρώπους που είναι άνεργοι αυτή τη στιγμή. Είμαστε άνεργοι».

Υπενθυμίζουμε πως στα εποχιακά ξενοδοχεία για άγνωστο λόγο απαγορεύτηκε ν ανοίξουν μέχρι τις 15 Ιουνίου, με αποτέλεσμα πολλά από αυτά να μην ανοίγουν καθόλου.

Δυστυχώς αρχίζουν και επιβεβαιώνονται όσοι θεωρούν πως το lockdown θα κοστίσει πολύ περισσότερο σε ανθρώπινες ζωές και στην υγεία των Ελλήνων από τον κορωνοϊό, καθώς θα οδηγήσει εκατομμύρια Έλληνες στην πείνα και την φτώχεια.

Η χώρα έχει ανοίξει εδώ και 9 ημέρες αλλά μέχρι στιγμής οι κρατήσεις και ο ξένος τουρισμός που ήλπιζε η κυβέρνηση, παρά τα διαφημιστικά πακέτα και τα «αποθεωτικά άρθρα», είναι μηδαμινές, ενώ τα επιπλέον μέτρα που επιβάλλονται από τους λοιμωξιολόγους κάνουν την κατάσταση ακόμα πιο χλωμή.

Αντί να κρατήσει όρθια την οικονομία για να δουλέψει έστω και λίγο ο εσωτερικός τουρισμός, όπως έκανα όλες οι χώρες του κόσμου, η κυβέρνηση «σάρωσε» τα πάντα με τα lockdown, αλλά οι ξένοι τουρίστες δεν έρχονται.

Η χώρα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση από την κρίση του 2008 καθώς τα πράγματα είναι απελπιστικά και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι δεν έχουν στην κυριολεξία να φάνε.

Ο Θανάσης Σταμούλης, πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, μιλώντας στο Open, επιβεβαίωσε το συμβάν κι αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση που βιώνει το «σμαραγδένιο νησί» από την οικονομική ύφεση που έχει επέλθει λόγω των κλειστών τουριστικών επιχειρήσεων που απασχολούν την πλειονότητα των κατοίκων του νησιού.

Αναφορικά με το συμβάν με το κοριτσάκι που λιποθύμησε από την πείνα, μιλώντας στο Open η κα Σ. Μανιά, από τον φιλανθρωπικό σύλλογο «Αγία Σοφία» Ρόδου, επιβεβαίωσε το περιστατικό και τόνισε ότι ο σύλλογος «ήρθε σε επαφή μαζί της. Είναι αξιοπρεπέσταση κυρία, δεν ζητά λεφτά, θέλει φαγητό για τα παιδιά της και μια δουλειά για να τα ζήσει» είπε η κα Μανιά και πρόσθεσε ότι ο σύλλογος έχει επιληφθεί του θέματος, για να έχουν τουλάχιστον αυτοί οι άνθρωποι ένα πιάτο φαγητό…

Πρόκειται για μονογονεϊκή οικογένεια, με τη μητέρα να προσπαθεί να τα «φέρει βόλτα» έχοντας δύο παιδιά, ένα νοίκι που τρέχει και μόλις και μετά βίας το καλύπτει, ενώ έχει μείνει άνεργη, καθώς η τουριστική επιχείρηση που εργάζεται, ούτε έχει ανοίξει, ούτε πρόκειται… ΠΗΓΗ

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Φοβερό σκηνικό στην Θεσσαλονίκη: Πρόταση γάμου με πανό και πυρσούς στην παραλία(ΒΙΝΤΕΟ)

evosmos

ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΥΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΒΕΝΤΕΤΑΣ! ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΥΜΠΟΥΡΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΓΡΙΟ ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΟΝ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΒΟΣΚΟΤΟΠΙ – ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΦΟΝΙΚΟΥ

evosmos

Καιρός αύριο: Βροχές σε ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα το Σάββατο (02/09)

evosmos

Leave a Comment