ΕΛΛΑΔΑ

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ: Πολύ κακά μαντάτα για όσους έχουν Viber στο κινητό τους

Στην εποχή μας, το διαδικτυακό έγκλημα έχει φτάσει σε ανησυχητικά επίπεδα, με τους απατεώνες να εκμεταλλεύονται τις επαφές των χρηστών προκειμένου να κλέψουν τους λογαριασμούς τους.

Αυξανόμενη απάτη στο διαδίκτυο: Προσοχή στους «Δούρειους Ίππους»
Σύμφωνα με το Διεθνές Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας (CSIi), οι φίλοι και οι γνωστοί μετατρέπονται σε «Δούρειους Ίππους», γεγονός που συχνά καθιστά δύσκολο για τα υποψήφια θύματα να αντιληφθούν την απάτη.

Διαδικασία της απάτης
Βήμα 1ο:
Οι δράστες αποκτούν πρόσβαση στον λογαριασμό ενός χρήστη ή δημιουργούν ένα προφίλ που μοιάζει με αυτό κάποιου γνωστού του θύματος. Στη συνέχεια, στέλνουν μήνυμα μέσω της εφαρμογής Viber, ζητώντας από τον χρήστη να τους στείλει έναν κωδικό επαλήθευσης, υποστηρίζοντας ότι χρειάζονται αυτόν τον κωδικό για να επαναφέρουν τον δικό τους λογαριασμό.

Βήμα 2ο:
Ο κωδικός επαλήθευσης που ζητούν οι απατεώνες είναι ένας μοναδικός αριθμός που αποστέλλεται από το Viber στους χρήστες όταν επιχειρούν να συνδεθούν από μια νέα συσκευή. Αυτός ο κωδικός είναι κρίσιμος για την ασφάλεια του λογαριασμού, αλλά οι δράστες τον ζητούν με σκοπό να αποκτήσουν πρόσβαση.

Βήμα 3ο:
Εφόσον οι χρήστες προσφέρουν αυτόν τον κωδικό, οι δράστες αποκτούν άμεση πρόσβαση στον λογαριασμό τους.

Βήμα 4ο:
Με τον λογαριασμό στο χέρι τους, οι απατεώνες μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτή την πρόσβαση για να εξαπατήσουν άλλους φίλους ή συγγενείς του χρήστη, δημιουργώντας έτσι μια αλυσιδωτή αντίδραση απάτης.

Προσοχή στις άγνωστες κλήσεις
Οι χρήστες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην επιστρέφουν οποιαδήποτε άγνωστη κλήση μέσω Viber, καθώς μπορεί να αποτελεί παγίδα που αποσκοπεί στην κλοπή προσωπικών δεδομένων ή στη διάπραξη άλλων εγκλημάτων. Η ενημέρωση και η προσοχή είναι τα πρώτα βήματα στην πρόληψη τέτοιων απατών.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Τράπεζα Πειραιώς: Συναγερμός για όσους έχουν λογαριασμό -Κίνδυνος από νέα απάτη

evosmos

ΚΟΒΕΙ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ!!! Μειωμένος τζίρος και επισκεψιμότητα στα εμπορικά στις εκπτώσεις -Τα νοικοκυριά περιστέλλουν δαπάνες λόγω κρίσης

evosmos

Πρωτομαγιά 2023: Ποιοι δουλεύουν και πώς θα αμειφθούν

evosmos

Leave a Comment