ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη «εισπράκτορας» σπείρας με 600 ευρώ και 8 λίρες στα Γρεβενά

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω χθες στην πόλη των Γρεβενών, 33χρονος αλλοδαπός έχοντας το ρόλο του «εισπράκτορα» εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιούνταν σε τηλεφωνικές απάτες, τη στιγμή που παρέλαβε από 56χρονη σακούλα, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των -600- ευρώ και -8- λίρες.

Νωρίτερα η 56χρονη δέχτηκε τηλεφωνική κλήση στο σταθερό τηλέφωνο της επιχείρησής της από άγνωστο

άνδρα, ο οποίος προσποιούμενος τον λογιστή της ζήτησε να του παραδώσει, σε προκαθορισμένο σημείο στην

πόλη των Γρεβενών, σακούλα που να περιέχει το χρηματικό ποσό των -600- ευρώ και -8- λίρες.

Η 56χρονη αντιλαμβανόμενη ότι πρόκειται για απάτη, ενημέρωσε άμεσα την Αστυνομία και υπό την καθοδήγηση των αστυνομικών, παρέδωσε το χρηματικό ποσό και τις λίρες στον 33χρονο, ο οποίος και συνελήφθη.

Από τους αστυνομικούς, εντοπίσθηκε κοντά στο σημείο συνάντησης, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό έναν 45χρονο, συνεργό του 33χρονου, ο οποίος αντιλαμβανόμενος τον επικείμενο έλεγχο, άσκησε βία εναντίον αστυνομικού,

όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη. Από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Γρεβενών συνεχίζονται οι έρευνες, για την ταυτοποίηση του αγνώστου συνεργού των συλληφθέντων, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Το περιστατικό αυτό δεν ήταν το μοναδικό, καθώς την ίδια ημέρα από πολίτες της ευρύτερης περιοχής των Γρεβενών καταγγέλθηκαν απόπειρες τηλεφωνικής απάτης, όπου άγνωστα άτομα, τηλεφωνούσαν σε αυτούς και με το πρόσχημα διάφορα λογιστικά και φορολογικά θέματα, προσποιούμενοι τον λογιστή, απαιτούσαν από αυτούς, την καταβολή χρηματικών ποσών και τιμαλφών.

Συμβουλές της ΓΠΑΔ Δ. Μακεδονίας για την αποφυγή περιστατικών εξαπάτησης

Με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά προσπάθειας εξαπάτησης πολιτών από επιτήδειους, οι οποίοι με διάφορα τεχνάσματα αποσπούν χρηματικά ποσά και τιμαλφή, κυρίως τηλεφωνικά ή μέσω διαδικτύου, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας υπενθυμίζει τις μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν το τελευταίο

χρονικό διάστημα, για την εξαπάτηση των πολιτών.

Οι επιτήδειοι, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη πειστικότητα, προσεγγίζουν άτομα προσποιούμενοι:

-τον Ιατρό ισχυριζόμενοι ότι συγγενικό πρόσωπο τους έχει εμπλακεί σε ατύχημα και χρειάζεται επειγόντως χρήματα για χειρουργική επέμβαση.

-τον Αστυνομικό υποστηρίζοντας ότι συγγενής τους έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και απαιτούνται χρήματα για να αποφευχθούν οι συνέπειες του νόμου.

-τον Λογιστή προφασιζόμενοι την επιστροφή φόρου, την καταβολή επιδομάτων (τύπου market pass), την τακτοποίηση φορολογικών εκκρεμοτήτων ή την καταγραφή χρυσαφικών.

-τον Επενδυτή υποσχόμενοι υψηλές και γρήγορες αποδόσεις μέσω δήθεν κερδοφόρων επενδυτικών προγραμμάτων ή κρυπτονομισμάτων, ζητώντας κωδικούς e-banking ή μεταφορές ποσών και

-τον υπάλληλο της ΔΕΗ προφασιζόμενοι εργασίες λόγω υποτιθέμενης διαρροής ηλεκτρικής ενέργειας στην οικία, ζητώντας τους να συγκεντρώσουν ότι χρήματα και κοσμήματα υπάρχουν στην οικία.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, συμβουλεύει τους πολίτες:

-Να μην εμπιστεύονται αγνώστους που ζητούν χρήματα.

-Να είναι υποψιασμένοι σε τηλεφωνήματα από άγνωστους αριθμούς που επικαλούνται έκτακτη ανάγκη.

-Να μην δίνουν ποτέ κωδικούς πρόσβασης των τραπεζικών τους λογαριασμών ή της εφαρμογής e-banking.

-Να επικοινωνούν αμέσως με τον συγγενή τους που υποτίθεται ότι έχει ανάγκη, χρησιμοποιώντας δικό τους τηλέφωνο, για να επιβεβαιώσουν την κατάσταση.

-Και να ενημερώνουν την Αστυνομία ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας καλεί τους πολίτες να ενημερώνουν τους οικείους τους, και ιδιαίτερα τα ηλικιωμένα άτομα, ώστε να μην πέφτουν θύματα των επιτήδειων.

Κοζάνη: Συλλήψεις για όπλα και ναρκωτικά

Συνελήφθη σε περιοχή της Κοζάνης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βοΐου Κοζάνης 37χρονος Έλληνας, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Σε έρευνα που έκαναν αστυνομικοί στο σπίτι του, αξιοποιώντας στοιχεία που είχαν, βρήκαν: 150 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 80 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου και ένα μαχαίρι με μήκος λάμας 8 εκατοστών.

Επίσης, συνελήφθη στην Κοζάνη, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών 29χρονος Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, περί όπλων και περί βεγγαλικών.

Στο πλαίσιο της δράσης για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και αξιοποιώντας στοιχεία που είχαν, οι αστυνομικοί έκανα έρευνα στο σπίτι του 29χρονου, στην πόλη της Κοζάνης, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: 2 ζυγαριές ακριβείας με υπολείμματα κάνναβης, 34 κροτίδες, 2- μαχαίρια με μήκος λάμας έως 11 εκατοστά, 1 ματσέτα μήκους 49 εκατοστών, 2 τρίφτες κάνναβης με υπολείμματα κάνναβης, 5 πυροτεχνήματα και1 γυάλινο βάζο με υπολείμματα κάνναβης

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Related posts

Τζουμέρκα: Η ανομβρία έφερε στο φως τον βυθισμένο οικισμό Φάγκο στην τεχνητή λίμνη Πουρναρίου

evosmos

Καταγγελία για το Νοσοκομείο Χαλκίδας: Δεν εξέτασαν έγκυο γυναίκα

evosmos

Δήμητρα Ματσούκα για τον σύζυγό της Πέτρο Κόκκαλη: «Χάρηκα που δεν μπήκε στην Ευρωβουλή»

evosmos

Leave a Comment